Krämig couscous-sallad med fläskfilespett

Gomorgon bloggisar!

Hur har ni det i värmen… Det är varmt varmt varmt nu vareviga dag ( och det är underbart) ! Och inte är det ett moln på himlen idag heller så det blir ännu en solig dag här i köpingsvik 🙂
Vad hittar ni på ? Har ni fortfarande semester eller är ni tillbaka på jobbet ? Berätta.

Jag fick en ide om krämig kall couscous-sallad för ett par dagar sedan, och provade fram med olika grönsaker. Den blev en riktig hit- och så smidig att förbereda om man är många. Jag har gjort en liknande med då med risoni och philadelphiaost- ni hittar den här den blev också väldigt uppskattad.

couscoussallad

Till denna behöver du:
5 dl couscous
5 dl turkisk yogurt
2 små vitlöksklyftor
1 gurka
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 msk finhackad persilja
salt
italiensk salladskrydda

Gör så här :
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen, i saltat vatten. Rör om då och då.
Låt svalna. Blanda i turkisk yougurt, och finhackad gurka, paprika och lök & örter.
Smaka av med lite salt och italiensk sallladskrydda.

Klart!

IMG_2893

Till detta serverade vi glazerade  fläskfilespett, med paprika och lök.
Goooott!

Grillmat

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
10 år sedan

Hej! Här är semester och lata dagar och en massa god mat från din blogg. Tack!
Den här couscous salladen låter också väldigt smarrig den måste jag prova. Kanske sonen kan tycka att couscous är ok när den är krämig.

Jennys_matblogg
Reply to  Karin
10 år sedan

Låter härligt! Hoppas ni gillar couscoussalladen lika mycket som vi 🙂
Ha det gott i värmen.

al68
10 år sedan

Här är det semester, sitter precis och käkar frukost i min ensamhet, lillkillen på Öland med farmor och farfar och mannen jobbar. Har precis varit ute på en PW på 6 km. Nu skall jag göra lite rabarbersaft sen åker jag till stranden själv, ha en skön dag i solen kram kram

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Härligt med en PW, jag ska komma igång med detta sedan också efter sommarens uppehåll. Lycka till med rabarbersaften och hoppas du får en härlig dag på stranden❤
Kram

Frida
10 år sedan

Är inne på sista jobbveckan innan semestern nu, ååh så jag längtar efter fredagseftermiddagen. Vi sitter hemma på eftermiddagarna och spanar efter pool, funderar nämligen på att slå på stort och bygga en. Något du rekomenderar?

Jenny
10 år sedan

Semesterlsta dagar med sol och bad i ett varmt Hunnebostrand. Ätas måste det dock. Då är Din sida en fin inspiration!!

Petra Nilsson
10 år sedan

Ser underbart gott ut! Jag började min semester igår och är ledig i tre veckor, så skönt!

Lisa Persson
10 år sedan

Hej! Är det 5 dl färdig couscous eller okokt? Det låter jättegott!

Jennys_matblogg
Reply to  Lisa Persson
10 år sedan

okokt 🙂

Åsa
10 år sedan

Går den bra att göra dagen innan eller blir den för ”stabbig” då?

Kristina Å.
10 år sedan

Couscoussalladen blev så god och räckte till både våra gäster och till lunch och middag dagen därpå. Passade perfekt till lax i ugnen också. Tack för alla goda recept och inspirationsbilder!

Felicia
10 år sedan

Jag brukar lägga grönsak buljong i vattnet och låta det koka innan jag slår på couscousen .. Kan man fortfarande använda sig av receptet fast man kokar med buljong?

Jennys_matblogg
Reply to  Felicia
10 år sedan

Ja det kan du, då blir det lite mer sälta och samk än orginalreceptet – byt ut och prova dig fram. Det är det som är meningen 🙂

Ha en toppendag

Emelie
9 år sedan

Vilken glaze hade du till fläskfilé spetten? Tack för en inspirerande matsedel ?

Camilla
9 år sedan

Kan man ta bulgur istället.

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
9 år sedan

Kan man säkert 🙂

Una
8 år sedan

Hur många personer räcker detta recept på krämig couscoussallad till? 🙂

Nästa inlägg

Grillade pitabröd med färskost och skinka

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x