Godmorgon i sommarvärmen,
Vilka lata dagar det har blivit både vid poolen och stranden, helt underbart. Nu tar vi verkligen tillvara på resten av semestern, så inte blir man ledsen av att höra att denna värmen är här för att stanna. Den är mycket välkommen och vattnet i poolen närmar sig 28 grader, det är perfekt för en badkruka som mig. Maten är dock inte lika rolig att stå och laga nu när värmen hänger här på öland, så vi har mestadels bara grillat. Och igår var jag och barnen ute och åt i Borgholm medan Jonathan var iväg med killkompisarna och lyssnade på någon spelning. Men ikväll lutar det åt att det blir den här frasiga smördegspizzan – men då grillar vi den på grillstenen – det kan jag lova är så gott. Grillad pizza ….Mums
Detta är så gott- så vi brukar dubbla receptet.
Det här behöver du till cirka 3-4 bitar:
1 förpackning med smördeg
tomatsås (recept nedan)
4 dl riven ost
100 gram pepparsalami eller god skinka
Körsbärstomater
Gul lök
100 gram Färskost
Ruccola
Tomatsås
1 burk med fylliga tomater
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
1/2 msk torkad oregano
5 blad färsk finhackad basilika
1 nypa socker
salt & peppar
Gör din pizzasås så här :
Koka upp alla ingredineser och mixa krosset med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.
Gör din smördegspizza så här:
Ta fram smördegen i god tid. Ställ ugnen på 225- 250 grader eller starta grillen med grillstenen. Ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper, rulla ut smördegen och kavla ut det sista av smördegen mot sidorna. Tips: Mjöla kavlen innan, annars fastnar den lätt.
Fördela ut tomatsåsen ( tomatsåsen räcker till 2-3 pizzor ) strö över ost, lägg över salami och skivade körsbärstomater, klicka sist ut färskosten. Och in i ugnen och gratinera tills pizzan fått fin färg och botten är frasig- cirka 10 minuter.
Strö över lite ruccola innan servering
Servera och njut !
Så himla härligt väder! Här är vi påväg till havet 🙂
Ser väldigt mumsigt ut. Jag gjorde din potatissallad med fetaost till min dotters födelsedag för en vecka sedan. Oj va god den var! I kväll ska vi äta den igen till grillat.
Ser nydelig ut 🙂
Men åh så gott! Vi älskar sådana här tips 🙂
/ The Rajic Journal – http://therajicjournal.tumblr.com/
Så gott det ser ut, men synd att jag käkade pizza ihelgen. Får försöka komma ihåg till en annan gång.
http://pernillabredolt.com