Guten morgen.
Ännu en strålande dag på solen och vindarnas ö, klarblå himmel och vindstilla , nu är Jonathan på väg till det lokala bageriet en bit bort för att köpa lite nybakade frallor. Så snart ska vi duka upp för lite gofrukost på altanen,det är härligt att ha nybakat så nära nu när värmen gör att man inte vill stå inne i köket så mycket. Lillasyster och jag var ute i svampskogen igår för att leta kantareller- men vi hittade inte mycket av den varan- men hittade däremot en hel del blåbär, kan gissa att de är riktigt stora och fina hemma i växjö ( där det regnar mera) – så det måste plockas när vi kommer hem igen.
Bästa knäckiga blåbärspajen har du här om du också vill slänga ihop något gott till fikat.
Till en knäckig blåbärspaj :
3- 4 dl nyplockade blåbär
2 msk potatismjöl
1/4 dels dl strösocker
Pajdeg:
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Täck pajformen ( 24 cm ) med blåbär , pudra socker och potatismjöl över blåbären. Smält smöret i en kastrull och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över blåbären och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg ( ca 25-30 minuter )
Serveras med vaniljvisp
Låter jättegott! Kanske nåt att göra på de kvarvarande blåbärena i frysen innan det är dax att plocka nya 🙂
Mums så mycket gott du bjuder oss på 🙂
Ha’ en fortsatt härlig dag
Catarina
Funkar blåbär och kola tillsammans? En kombination jag aldrig har provat innan 🙂 http://www.dukaupp.se
Så gott!
Den har var supergod, tog mig ett par ganger att fa till den riktigt sa dar perfekt, men skam den som ger sig. Men for mig funkade den allra bast med rabarber och hallon.Tack sa kanon mycket for en super blogg. Bor utomlands, har tva sma krasna barn (plus mannen) sa nar jag far idetorka sa gar jag in pa din blogg och kanner mig genast inspirerad, alskar husmanskost. Ha en harlig sommar//Lotta