Hej där,
Att baka med godis blir liksom alltid rätt. Gillar du inte turkispeppar så finns det massor av godisar som är goda att baka med : Mariannegodis, polkagrisar, after-eightbitar, kolabitar, plopp, center, välj något som du gillar. Vill du att kladdkakan ska vara kladdigare så ta fram den en stund innan servering. Jag vill helst ha mina kladdkakor lite mer krämiga och så pass kalla att det går att skära bitar av dem ( det är en smaksak) Men denna blir riktigt kladdig om du serverar den ljummen- bästareceptet av alla kladdkaksrecept jag prövat.
Sist bakade vi en kladdis med turkiskpeppar – nomnom!
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
10- 15 stycken godisbitar
Servera med lättvispad grädde, eller en kula vaniljglass
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Hamra godisbitarna till lagom stora strösselbitar och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Ser så läcker ut..vad för godisbitar ska det vara..
Jag hde i turkisk peppar 🙂 De små hårda karamellerna
Det ser himmelskt gott ut! Hur gör man denna kaka med Marianne-karameller?
http://www.dukaupp.se
På samma sätt- man hackar ner marainnekarameller istället 🙂
Jag har denna i ugnen nu men jag tog dumle och Ahlgrens bilar i! Får se om det blir lyckat!