Och när det börjar bli så här varmt ute så vill man inte äta för krånglig mat. Utan gärna något kallt- så vi gjorde vi en pastasallad till middag, denna är kanon för att ta med sig till picknicken eller i kylväskan till stranden.
Matbloggen finns på Facebook HÄR
Och på instagram: @jennysmatblogg
Det här behöver du till pastasalladen:
500 gram färdig kokt valfri pasta
1/2 burk med finhackad soltorkad tomat + 2 msk av oljan
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 finhackad rödlök
1 pkt med fetaost
800 gram kassler
1 burk majs
1/2 gurka
1 knippe med gräslök
salt & peppar
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten, och finhacka grönsakerna & örterna. Skölj pastan i kallt vatten tills den blir kall. Rör ihop allt i en skål och smaka av med salt och peppar.
Serveras med fördel en varm sommardag.
Ät och njut
Nu ska jag stänga ner datorn och ge mig ut för frukost på altanen – härligt sommarväder idag.
Vi hörs senare.
Ha en härlig dag!! Här åker vi till bassängerna och det ser ju ut att bli ännu varmare idag så jag hoppas jag vågar mig ner i vattnet idag… Igår va det 28 grader i poolerna och jag…..tyckte det va för kallt….
Härligt med sol och värme, i vår pool är det 30 grader idag så det var härligt att bada när man kom hem från jobbet.
Hur många portioner är receptet till? Tänkte att det blir toppen att bjuda på på min sons kalas nästa vecka, vi blir många och orkar inte krångla till det utan enkelt skall det vara 🙂
//Madeleine
Så gott det såg ut. Nåt liknande får följa med picknickkorgen imorgon.
Vi hade gubbröra och gott bröd med till stranden igår. Salt och supergott!
Den ser jättegod ut. Hur många personer räcker den till?
Gjorde denna sallad till lunch idag, den var super god. Fast jag bytte ut kasslern mot rökt skinka och tillsatte även nektariner.