Gomorrn och välkommen soliga söndag!
Det verkar bli ännu en strålande dag här på ön, igår hade vi soloch varmt hela dan- ääääntligen.
Idag ska vi ta första doppet i poolen och hoppas att det hunnit bli varmare än 20grader – det var ju bara 12 grader när de kom hit med tankbilarna och fyllde upp den. Brrrr.
innan vi ska sätta fart med dagens sysslor så var det ju tid för veckomatsedel – nummer 51 i ordningen ser jag här. Ni hittar de andra i just kategorin veckomatsedel här ovan.
Måndag : Grillade enchiladas med sallad
Tisdag Hemgjorda fiskpinnar med mos
Onsdag Kall krämig pastasallad med massor av färska örter
Torsdag Chili con carne med ris
Fredag : Pulled pork
För er som missat detta recept så kommer det här igen:
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Tillbehör : gott bröd, sallad och vitlökssås
Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Fantastiskt saftig och mört kött.
Och så här kommer de se ut när man delat köttet med gafflarna
Det är helt galet gott – och en smidig maträtt att laga om man blir många. Minimalt med jobb och smakar mycket och är så mört att det trillar isär så fort du sätter gafflen i det färdiga köttet.
Serveras i bröd, tortilla, tunnbröd eller bara till potatis eller pasta.
* * * * * * * * * * * * * * *
Sist men inte minst något gott till kaffet : Cheesecakes brownies
Det här behöver du till browniesen :
120 gram smör
100 gram valfri choklad ( Jag valde en mörk choklad )
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
Pyttelite salt
Till toppingen :
200 gram philadelphiaost (naturell)
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Klä en form på 20 * 20 cm med bakplåtspapper.
Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna.
Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig.
Sikta i resten av de torra ingredienserna till brownien och vänd ner tills allt har blandat sig.
Häll smeten i formen , och börja nu med cheesecake fyllningen.
Mät upp samtliga ingredienser till toppingen i en skål – vispa tills smeten är slät.
Och häll sedan jämnt över kakan. bred ut med hjälp av en slev.
Gör sedna gärna fina mönster, genom att skära med en vass kniv i kakan flera gånger så att det blandar sig lite grann.
Ställ i n i ugnen och grädda i ca 35 minuter eller tills den är färdig.
Låt stå kallt – den ska svalna innan den skärs upp.
Hej Jenny! Tack för en fantastiskt bra blogg! Jag älskar dina recept och blir ständigt inspirerad till att laga de. Dock så finns det ett problem och det är att min sambo är vegetarian. Det är inte många av dina recept som är vegetariska tyvärr.. Ganska tråkigt utbud är det också av det lilla som finns i kategorin vegetariskt. Jag förstår att din familj nästan aldrig äter vegetariskt och det är därför du knappt lägger upp vegetariska rätter i din blogg. Men kan du inte tänka dig att börja lägga upp fler vegetariska rätter ändå? Hade uppskattat det enormt mycket!! Tack på förhand. Kramar!
Gillade verkligen den här veckomenyn! Den föll mig verkligen i smaken, ska göra efter den hela veckan tänkte jag 🙂 Tack för en toppen blogg!
håller på att baka cheesecake browniesen just nu, de är i ugnen. smeten var urgod så kakan kan ju verkligen inte bli sämre! tack för en bra blogg, många recept har hamnat på våra tallrikar när fantasin tryter. ska dessutom laga pastasalladen ikväll som du gjort i ett senare inlägg. OJ nu ringer klockan! dags att ta ut kakan! mums