Nu en liten favvo i repris- denna glassen är så god att man knappt kan sluta äta den. Har ni inte gjort den innan så gör det nu inför de (förhoppningsvis soliga) sommardagarna, svalkar gott i värmen.
Extra plus- att denna glass som inte kräver glassmaskin.
Det här hade jag :
1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
ev. extra kolasås på tub
Gör så här :
Koka burken i cirka 3 timmar ( 2 tim 45 minuter kokade jag )Och låt svalna, burken kan förberedas dagen innan. Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård – se bild nedan ) Blanda ner den kalla kolakrämen ( det ska blanda sig ) men spara en ett par msk till senare. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut kolan på lite olika ställen och vänd i dessa. Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.
För att få loss glassen höll jag den upp och ner och spolade med vatten på baksidan.
Smeten är så god att man vill äta den som den är med sked. Yammi yammi
Ska man koka själva burken eller ska man hälla ut innehållet i en kastrull?
Du kokar burken, ta av pappret först. Och se till att burken alltid är täckt med vatten under kokningen. Man kan behöva fylla på.
Man kan köpa färdig kokad sådan mjölk oxå som redan är färdig kola 😛
Det verkar supergott! Ska verkligen testas:-) Jag har för mig att det finns kondenserad mjölk som redan är kokt. Så den redan är som kolasås liksom. Då slipper man det momentet. Ha en bra sommar!
åå så gott de där såg ut!
English translation, please? I don;t know what it is exactly, but looks absolutely delicious!
http://www.allnnothing.com
Ingen ide att läsa bloggen mer den uppdateras aldrig. Vill man ha kvar läsare får du nog börja blogga igen
Då kan du inte vara ute nå väldigt ofta. Själv tycker jag den uppdateras väldigt ofta 🙂
Kan man koka flera burkar med kondenserad mjölk och spara till ett senare tillfälle?
Numera går det köpa färdikokad- den heter Karamelliserad 🙂
Tack Jenny
Tusen tack för receptet! Slängde ihop en fyrdubbelsats och desserten till konfirmationen var klar att ha i frysen 🙂 Serverades med sås på frysta hallon och florsocker samt färska jordgubbar. En given succé