Dags för veckomatsedel igen…Här kommer lite nya förslag på maträtter för den kommande veckan. Och vill ni ha fler tips, så går det bra att söka i alla kategorier här ovan.
Hoppas ni hittar något ni gillar – smaklig spis!
Måndag: Laxpaj med kall romsås
Tisdag: Pasta med kassler- & ostsås
Onsdag: Sommarsallad med kyckling & halloumiost
Torsdag: Fiskburgare med gurkdressing
Fredag : Då hoppas vi på vackert väder, så att man kan plocka fram grillen 🙂
Till dessa grekiska grillspett behöver du 4 personer :
800 gram blandfärs eller nötfärs
3 msk med barbequesås ( Heinz hade vi )
Salt & peppar
Serveras med pommes, sallad och fetaostkräm
Gör så här :
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt i kylskåp en timma. Trä sedan cirka 15 stycken grillspett med färsen.
Grilla dem klara och server genast.
Tips för att slippa att de fastnar i grillgallret – pensla det med matolja / olivolja
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Och något gott till kaffet : Färgglad Non-stopglass
Det här behöver du :
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
2 dl med mini non-stop
Gör så här :
Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst.
vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden blir lagom fluffig den ska inte skära sig. Rör ihop äggsmeten med grädden och bänd sedan ner nonstop. Jag vände ganska försiktigt så att inte all färgen på godiset skulle försvinna. Frys in i minst 5 timmar innan servering. Och ta fram glassen i god tid innan så att den inte är stenhård när ni ska skopa upp i dessertskålar.
Så goda grillspett!! Å fetaostkrämen var helt ljuvlig! Tack för alla underbara recept. //Helene