Det är inte många sorters tårtor som jag tycker är roliga att baka- helst bakar jag kladdkakor som jag pimpar med grädde och godis. Dock tycker jag att dessa KitKattårta – faktiskt är jätteroliga att både baka och att bjuda på. Ser mer ”arbetad” ut än vad den är – den är nämligen busenkel att baka, så denna måste ni prova snart om ni inte har gjort det än. Denna bakades förra helgen, har inte hunnit skriva ner receptet förän nu bara. Här kommer en beskrivning hur man går tillväga
En riktig godistårta med massa färgglada bitar – byt ut till vilket godis du gillar bäst.
Vill man kan man dela kitkatchokladen i enstaka bitar- men jag tycker att den är lättast att få både snygg & hålla ihop om det är större delar.
Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du :
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten
Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.
Garnering : Färgglada godisbitar
Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen. Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.
Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning :
4 dl vispgrädde
1 1/2- 2 dl lemoncurd
Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste 🙂
Sedan är den klar att servera.
Tror du kan man byta ut Kitkaten till nått annat? (glutenallergi)
Man kan byta ut mot annan choklad, strössel eller vilka godisbitar eller bär man gillar bäst 😀
Vad rekommenderar du för annan fyllning? Funderar på kanske bilarfluff? Eller kanske för sött?
Vad har du för kräm under godisbitarna? 🙂
Det är fyllningen som jag klädde in tårtan i för att godisarna skulle fästa 🙂
Ser superläcker ut och verkar lagom svår att göra 😉 Funderar bara lite på serveringen, är den inte svår att dela och äta med kit katen runt? Hur gör man??
Man kan även dela Kitkaten innan man klär tårtan, men mina bara gick sönder. Så här får man ta rejäla tårtbitar 😉
Ser hur god ut som helst! man kanske kan ta ”Fingersticks” istället för kitkat om man skulle vilja det?:) som brukar stå vid kakorna. måste provas till sonens 3 årsdag!:) kitkat är ju så gott med!;)
Hej. Kan man välja en annan fyllning. Gillar inte lemoncurd? Vad rekomenderar du?
Kanske Halloncurd? 🙂
Kan man köpa färdig halloncurd eller har du nåt bra recept på det?
Hej. Tänkte göra denna till mammas födelsedag på lördag. Men dock måste jag göra den dagen innan. Tror du att den håller sig eller blir den geggig? Tacksam för svar.
Du det ser jätte gott ut men det ser fult ut med band vad kan man göra då?
Ta ett snöre / band som du tycker är fint?
Alltså jag menar jag vill inte ens ha band så vad ska jag göra
Den ser supersmarrig ut! Hur många bitar är detta ca? Tror du det funkar att dela kitkaten i två och ändå få det att hålla ihop? Ska göra denna till min sons 6-årskalas på söndag! 🙂
Har du bara en tårtbotten som är delad på Mitten? Hur får du den så hög?
Mycket fyllning. Men kitkat är inte så höga.
Hur många räcker denna till ca? ?