Morning sunshines
Fina vädret håller i sig, och det känns redan som sommar, och en sådär 2 1/2 vecka kvar tills vi får nycklarna till stugan. Inte för att någon räknar 😉
Morsdagsmiddagen igår blev grillat och vi satt ute på altanen och både åt maten och fikade på god chokladkaka. Först grillade kycklingspett som vi lagt i en sötsur marinad, med sambal oelek , som vi åt med en potatissallad vi gjort av färskpotatisen med massa örter.
Till marinaden till 1 kilo kycklingfile behöver du :
1/2 dl rapsolja
1 dl sweet chilisås
1/2 – 1 msk sambal oelek
1 msk pressad citronsaft
Gör så här:
Blanda alla ingrediner i en påse/ eller dubbla fryspåsar och lägg ner alla ingredienser ( var försiktigt med sambal oelek om du inte gillar stark mat )
tillsammans med kycklingen. Låt gärna ligga i kylen över natten, men minst 4 timmar innan grill.
Blötlägg träspetten ett par timmar innan och trä sedan kycklingen på grillspetten och grilla.
Potatissalladen kommer recept på alldeles snart i kategori potatis och buffe.
Hej, vilken typ av kyckling använder du, ekologisk eller särskilt märke? Köper du hel kyckling eller bitar?
Jag köper ekologiskt så mycket jag kan. Dessa är innerfileer. Köp vilken kyckling ni tycker är godast.
Jag bara måste tala om att man blir så inspirerad av din blogg & dina veckomatsedlar är guld värd för en småbarnsmamma! Tack Jenny!♡ Kram
♡ Tack Rose-Marie Vad glad jag blir!
Kram