Gomorron och välkommen söndag
Här blev vi väckta av morgonpigga småkusiner någon gång runt 05.45 sådär… synd att sova bort hela dagen, eller vad 😉 Tänkte skriva in ett tidigt inlägg på veckomatsedel för er som vill hinna med planering och mathandla redan idag. För att komma till respektive recept , klicka på den önskade maträtten.
Smaklig vecka.
Måndag Pannbiffar med mos
Tisdag : Ugnspannkaka med lingon
Onsdag : Kryddig tomatsoppa med knaperstekt bacon
Torsdag : Örtbakad lax
Fredag: Chicken nuggets i basilikasås
Det här behöver du för att laga chicken nuggets för 6 personer
1 kilo tunna kycklingfileer 1 uppvispat ägg 2 dl ströbröd 1 kryddburk med sesamfrön lite flingsalt rapsolja till stek eller fritering
Klyftpotatis: Potatis rapsolja örtkrydda flingsalt
Basilikasås : 1 kruka med färsk basilika 2 1/2 dl creme fraiche orginal 3 msk olivolja 1/2 tsk örtkrydda lite flingsalt
Gör så här : Värm upp ugnen till 225 grader och lägg i de färdigskalade , klyftade och kryddade potatisen där med rikligt med olja. ( cirka 40- 50 minuter behöver potatisen) Dela fileerna till lagom stora delar, jag gjorde mina cirka 3-4 cm långa. Vispa upp ägg och häll i en djup tallrik, och blanda ströbröd, sesam och salt i en annan djup tallrik. Hetta upp oljan, och doppa sedan kycklingen först i ägget, sedan i ströbrödsblandningen. Lägg i kycklingbitarna i tre omgångar ( så att du lägger ner varje omgång samtidigt ) annars är det svårt att veta när de är färdiga. Friteringen ska bli gyllene brun och lagom kripspig, och köttet ska inte vara rosa. Under tiden gör du såsen , plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda, salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.
Serveras de nyfriterade chicken nugget : en genast.
Prova med pankoströbröd istället
Tack för tipset 🙂
Tack för alla dina goda o bra recept. Uppskattar din veckomatsedel där jag oftast hittar några recept till veckans måltider…….