Först vill jag bara önska en riktigt fin morgon – både till gamla & nya läsare.
För oj vad många nya läsare det trillat in nu- och ni är sååå välkomna ♥ Jag hoppas att ni ska trivas och hitta lite matinspiration 🙂 För er som precis hittat hit så bläddrar ni er runt bland kategorierna högst upp på sidan, där mer än 2000 stycken olika mat- och bakrecept nu samsas. Det har sedan min lilla bloggflytt hit till Damernas värld fördubblats med besökare till sidan. Jätteroligt att så många nya hittat hit, och extra kul att ni delar inläggen på facebook med era vänner- jag gissar att många nykomlingar har hittar hit så…. Och för er som undrat hur många ”många besökare” är kan man kika in på bloggportalen här för att se antal besök i veckan, sen är antal unika besök inte detsamma – men några av er ville se lite statistik.
Min facebook hittar ni här och följ mig & bloggen gärna via instagram: @jennysmatblogg
Nu till dagens första recept : Ostgratinerad Bamse-Biff som det blev till middag, det är som köttbullar men lite roligare.
Detta receptet har jag haft sparat i min receplåda , och vet inte vart det kommer ifrån från början. Men det var väldigt gott- så prova vetja.
Till Bamse-Biff behöver du :
700 gram nötfärs
1 dl vispgrädde + 5 msk ströbröd
3 msk med oxfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar
Du behöver till brunsåsen :
steksky
2 dl vatten
1 msk oxfond
2 dl grädde
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
Maizena /redning
Toppa Bamse – biffen med körsbärtomater & riven ost och lite grönt.
Serveras med kokt potatis
Gör så här :
Ställ ugnen på 220 grader.
Häll upp grädde och ströbröd i en skål och låt svälla, rör om då och då. Rör sedan ihop alla ingredienser till Bamse-biffen, och platta ut till en stor biff i stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör och stek på svag värme på bäggesidor ( jag hade lock över för jämnare värme) Vänd biffen med hjälp av locket. Stekskyn silar du bort i en annan kastrull för såsen. Värm upp den kastrullen och tillsätt steksky, vatten, fond , grädde soya och kryddor och låt sjuda upp. Red av med maizena till önskad konsistens och sänk värmen. När biffen är stek fem minuter på varje sida så häller du i såsen i stekpanna ( som tål ugn) och delar tomater och tommar biffen med, riv överlite ost och ställ in i ugnen i en kvart eller tills biffen är lagom genomstekt.
Tack för att du läser – och välkommen tillbaka 🙂
Hej!
Du gör så mycket gott och spännande, så jag har fullt upp med att prova allt och hinner inte med i ditt tempo. Mycket inspirerande!
Ha en bra dag!
<3 Roligt att du gillar bloggen
110000 i veckan :-O du är ju typ värsta kändisen. Jag troddedu hade många fans men inte såååå många. Coolt <3
Galet många besökare när man börjar försöka se ett ansikt på alla 110 000 faktiskt…
Klickar in varje dag för att få inspiration och dreggla lite 😉 tack för en bra blogg goa Jenny! Kram
Å vad roligt att höra! Du är alltid välkommen.
Kram
😀 Mer inredning kommer…
Du räddar mig varje gång när jag klickar in.
Jag har provat många av dina recepten. TACK FÖR EN BRA BLOGG. TACKKK
Ooo Jenny om du visste vad du räddar min fantasilösa mathjärna med dina helt fantastiska enkla & goda recept
😀 Gulle du,
Vad glad jag blir
Säger det samma. Du har fått mig att tycka det är roligt att laga mat igen
Tusen tack för fantastisk inspiration!!! Jag läser din blogg dagligen och lagar nog minst 50% av min mat, utifrån dina recept! Jag älskar dina bilder, lättheten att laga och variationen!!! Grymt! Tack igen!!/ Jonna
Blev mumsigt! Men stämmer det med hela 5 msk ströbröd o bara 1 dl grädde i botten? Det blev VÄLDIGT tjockt o svårt att blanda ut med köttfärsen.
GÅr det lika bra med blandfärs?
Jajamän.
Gillar dina recept mycket!
Undrar dock också om det inte skulle ha varit teskedar av ströbröd. Blev en cementklump 🙂