Blev inspirerad att laga ännu en pastasallad nu efter den vi gjorde sist – denna lagade jag några ändringar på från förra – och klippte även ner massa färsk persilja i. Supergott och fräscht, och jag kommer absolut laga denna pasta- och örtsallad mer i sommar då min egen persilja i odlingskragarna är färdig. Och förhoppningsvis kunna använda mina egna körsbärstomater från plantorna vi har här i glasverandan. Så roligt att kunna laga mat med det som man själv har odlat – tycker ni inte det 🙂
Porslinet är från chilli – tycker jättemycketom just blått porslin.
Egentligen är jag inte mycket för frukt i maten men i potatissallad och i denna pastasalladen känns det riktigt fräsch med lite sötsyrliga äppelbitar,
Till den här pastasalladen hade jag :
500 gram pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 ask med körsbärstomater
1 gurka
1 burk med majs
1 rödlök
50 gram med goudaost / eller någon annan mild ost
2- 3 st röda sötsyrliga äpplen
Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar
1 kruka med färsk persilja
Gör så här:
Gör såsen först, klipp ner persilja i små bitar och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet, skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Skär 1*1 cm bitar av osten. Tvätta gurkan , tomaterna och äpplena och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ osten/ grönsakerna tillsammans med pastan. Rör sist ner valfri mängd av den kalla såsen .
Mmmmums.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Nu tänkte jag se om jag lyckas att klä om insidan på skänken jag fyndat. Den är målad och klar, men tänkte att eftersom jag kommer förvara handdukar och textilier i den så vill man ju ha ett bra yta att förvara på.
Ska visa er sen hur det blev….. ja om det blir bra då da 🙂
Om du gillar blå/vitt porslin så kolla min blogg idag… har en bild på Fyrklöverns servis Blå Herrgård – den är superfin! http://www.dukaupp.se/underbar-smulpaj-med-hallon-och-mandel/
Låter gott!! Vill gärna se mer recept på pastasallad:) gjorde din tårta med digestive, grädde, kondenserad mjölk o bär i söndags, den är sååå god!!!
🙂 Den är en favorit även hos oss – och så lätt att göra.
Kram
Detta blev kvällsmat hos oss idag, supergott!! Tack för en inspirerande blogg som innehåller mina stora intressen inredning och mat! Tack än en gång
Supergott! Kan bli en sommarfavorit 🙂
Vad har du för typ av chilisås?
Under blogg!!
Jag har en stark chilisås , Ayam Brand står det på den.
Finns att köpa på blandannat Willys
🙂
Om man inte är så förtjust i persilja kan du någn ört som e bra att ersätta den med?:)