Fiskgratäng med körsbärstomater, oliver och räkor

Sitter just nu och planerar maten till idag och resten av helgen  – ska prova ett lite recept som jag hoppas blir lika goda som det låter.  Sist vi lagade fiskmiddag så blev det denna krämiga gratängen som kan serveras med potatis eller ris

Fiskgratäng

En fiskgratäng för 6 personer
4 bitar lax
400 gram torskfile
200 gram philadelphiaost
4 dl grädde
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
salt och peppar
1 gäng med körsbärstomater- gärna i olika färger
1 gäng med oliver

Toppa med nyskalade räkor

Gör laxgratängen så här : 
Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar.  Och lägg i en ugnssäkerform.
Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna.
Strö över ett gäng körsbärstomater, oliverna och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.

Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut.

 

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola
10 år sedan

Bra tips, vi hade tänkt grilla idag-blå himmel, sol sken osv. men det är såå kallt ute! Tar fram lite fisk ur frysen istället och gör en variant av fiskgratäng! Ska surfa lite bland dina recept efter en god dessert istället

Helene
10 år sedan

Hej! Provade detta i går och det fick högsta poäng av de andra i familjen. Tack för en suverän blogg, jag gör dina recept jätteofta.

Christina
10 år sedan

Fantastiskt gott! Tack för receptet. 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Christina
10 år sedan

Tusen tack, vad roligt att höra 🙂

E
10 år sedan

Åh så gott detta var! Åt det med potatis istället för pasta dock 🙂 Älskar att hitta nya fiskrecept för här hemma tryter fantasin lätt med fisk och det blir samma stuk på maten.

Jag blev tipsad om din blogg av en kompis för några veckor sedan, jag har lagat flera recept sedan dess och varenda en har varit en hit hos både mig och sambon! Tack för så trevliga och enkla recept! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  E
10 år sedan

😀 Å vad glad jag blir av att höra det.
Tack

Kram

Anita Nilsson
9 år sedan

Lagade denna idag, hade potatis till, åh så god den va. Denna ska jag laga många gånger. Sen jag hittade din blogg för ca en vecka sen så behöver jag inte fundera på vad vi ska ha till middag. Bara att följa dina goda recept. Tack! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Anita Nilsson
9 år sedan

Tusen tack rara du 🙂 Vad glad jag blir att du gillar bloggen

Anita
9 år sedan

Verkligen supergott.

Maud
9 år sedan

Vi är ett gäng som träffas en gång i månaden och lagar mat tillsammans denna gång lagade vi denna till varmrätt, den blev väldigt uppskattad. Enkel att tillaga och jättegod.

Nästa inlägg

Gårdagens valborg och stuga på öland

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x