Onsdag och valborgsmässoafton 🙂
Känns inte som det är annat än lov och kortveckor nu på vårterminen. För er som inte har hunnit baka något till kvällen så är det inte för sent än….
Denna går snabbt att vända ihop – och ska vila i kylskåpet till kvällen. Vi provbakaded den igår & hade lite bråttom när vi provade den efter bara ett par timmar i kylen- om ni vill ha den så där perfekt krämig. Iochförsig var den jätte jättegod god när den är ljummen också 🙂
Det blev riktigt mums att servera denna lakritsskapelse med hallongrädde- bryter av fint mot det chokladiga / salta.
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
10- 15 stycken turkisk peppar godisbitar
Hallongrädden : lättvispad grädde, lite vaniljsocker och lätt mosade färska hallon
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Hamra godisbitarna till lagom stora strösselbitar och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Hej Jenny! Jag älskar din blogg och läser den varje dag:) men jag lyckades inte hitta något recept som är bakat med nöt crème. Du vet sånt som finns i godishyllan i en liten påse som man trycker ut. Nu har de gjort en burk som finns vid bak hyllan i affären. Hade varit roligt om du hade tips på något recept:)
Jenny har ett supersmarrigt recept på pannacotta med Nutella – jag skulle prova göra den men med nötcrème i stället, blir säkert gott. 🙂
Tack för tipset:)
Mums som alltid, ser helt sjukt gott ut, kanske får tänka om angående efterrätten ikväll. Ha en skön Valborg, snart cyklar jag hem och tar helg, kram kram
Jag hade som tur är, precis glömt bort hur mäktig Center-kladdisen var. Underbart, för nu måste jag nog göra lakrits-kladdis i helgen!
Och dina korvkottar gick hem hos båda barnen. Dottern kom hem från Norrskenet med ditt recept på thékakor så dom är också önskade!
Tack för en härlig blogg – en toppenbra inspirationskälla!
🙂 Vad roligt att höra
Jenny berättade att hon skulle skicka med recept på tekakorna hem. Kul 😀
Hoppas ni får en fortsatt fin helg!
Detta receptet låter fanatiskt tänkte göra du ikväll men hur blir den ifall man inte har tid att låta den stå i kylen i 4 timmar?
God & kladdig- det är en smaksak.
lättare att skära fina bitar efter några timmar i kylen 😀
Det ser simpelthen så lækkert ud!
Hilsen Anna
– anna-mad.blogspot.dk
Provbakat denna två gånger. 1 gång 25 min+ 1 gång 20 min men den blev inte ens i närheten av hur din ser ut. Vad kan jag ha gjort för fel.
Det var väl konstigt. Visst kan det skilja lite från ugn till ugn- men den ska stå kallt i två timmar också …
Gjorde du det ?
Ska äggen vispas poröst eller bara blandas ihop?
Superhärlig blogg! 😀
Röras ihop.
Vispar du så kommer det in luft, och det är risk att den blir torr.
Tack.
kram
Hej! Undrar hur stor form jag ska ha? Går den att frysa? Superbra blogg förresten