Söndag och jag har förberett en veckomatsedel precis som vanligt.
Hoppas ni hittar något som ni gillar 🙂
Måndag : Laxlåda med duschessepotatis
Tisdag : Köttfärssås med ajvar
Onsdag : Pasta med ost- och skinksås
Torsdag : Cowboysoppa
Fredag : Lax & sparrisgratäng
Det här behöver du :
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt & peppar
cayenne
2 dl riven ost
Toppa med skalade räkor.
Serveras med pressad potatis
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen. Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar. När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris. Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar.
Serveras genast.
Jag vill skriva ut dina recept på datorn men hittar inte någon skrivmaskin där det står att det går att skriva ut. Hur gör jag? Med vänlig hälsning Raija M
Teknikerna jobbar på detta 🙂
Mycket gott som vanligt
Att ha lax i 40 minuter i 200 grader låter länge. Blir den inte lite väl vällagad då?
allt beror så klart om laxen är frusen eller inte. Jag hade fryst.
Den här var jättegod!