Godkväll från flygplatsen,
Framme på hotellet, vi valde ett nära flygplatsen här redan ikväll eftersom vi ska upp tidigt i ottan, incheckning var redan vist 04.00 imorgonbitti. Gäääääsp. Både kameran & datorn är såklart med i packningen så ni ska få följa med på ett litet hörn ni också , bloggen är uppdaterad med massa nya recept, så håll utkik. Nu tänkte jag bara önska er en riktigt god kväll och såg att jag glömde bort att tipsa om förra helgens goda förrätt- även gott att ha bara sådär framför tv.
Dessa bruschettor med rumstempurerade bifftomater, god olivolja och massa basilika och lite lite flingsalt.
Det här behöver du till 6 bitar :
6 valfria bröd /skivor
olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
3 mogna bifftomater
2 msk olivolja
1/2 kruka med färsk basilika
flingsalt
Gör din förrätt så här :
Tomaterna ska vara rumsvarma, tvätta dem och hacka dem i småbitar, och hacka ner en halv kruka med basilika blad och rör runt med olivoljan. Stek brödet i rikligt med olivolja, när de är klara så delar du på vitlöken ( ta bort skalet ) och gnuggar varje bröd med klyftan. Fördela ut bruschetta över varje bit och servera.
Kan förberedas så långt att du gör bruschettan och steker brödet – men lägg inte på fyllningen förän innan servering.
Tänk att något så löjligt enkelt, kan vara så löjligt gott!! 🙂
Åh vart ska ni åka nu?
Mozzarella och pesto är ett måste på mina!! Och stekas i vitlök!! 😉
Vad sugen jag blev på italienk apertif nu! Ha en underbar resa.
Vilket bröd brukar du använda till dessa? 🙂