Hej och välkommen måndag,
Denna veckan är det ett fullproppat schema både med jobb och resor( vilket är jätteroligt) och vi blev precis klara med bokningen av hotellen för en liten stund sedan. Ute i sista stund, men nu är det klart iallafall 🙂 Igår var det Melvins gymnastiktävling hela eftermiddagen, och de var jätteduktiga och blev två i deras tävlingsgrupp. Så det var en nöjd & stolt kille sen med fina medaljen sen som följde med hem och han fick bestämma middagen.
Självklart blev det något med pasta.
Pssst… Och så perfekt att göra om man redan har färdig köttfärsås också.. Tips!
Det här behöver du till dessa pastarullar :
1 pkt med färska lasagneplattor
2 1/2 dl creme fraiche + 1 msk chilisås
500 gram nöt eller blandfärs
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk soya
1 msk med tomatpure
2 msk chilisås ( eller mer efter smak och tycke)
3 dl vatten
timjan & oregano (cirka 1 tsk tillsammans)
salt & peppar
Toppa med riven ost
Gör så här :
Hetta upp en stekpanna och hacka löken. Stek löken glansig och pressa ner vitlöksklyftorna.
Rör ner färsen och bryn klart, häll i tomatpure, soya, fond, chilisås och till sist vatten och låt sjuda upp på svag värme ( gärna en timme eller ett par ) Beroende på hur gott om tid du har, smaka av med kryddor, salt & peppar under tiden.. En god köttfärsås tar tid att laga. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en form.
Bred ut creme fraichen som du blandat ut med chilisåsen över botten och ta fram lasagneplattorna. Lägg dem tre och tre och skär dem på längden i tre delar.
Rulla dem sedan och dela ut dem i formen – creme fraichen hjälper dem att behälla formen.
Fördela ut köttfärsåsen över och riv över en god lagrad ost och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter,
Servera med en god sallad.
Färska lasagne plattor alltså. Svårt å rulla dem annars…
Tack för att du alltid delar med dig av så många bra middagstips. Du är en stor inspirationskälla och vi lagar något av dina recept varje vecka. Tack för du hjälper mig att underlätta i vardagen. Stor kram från Lidköping
♥
Vad glad jag blir!
Stor kram tillbaka från Växjö
Mmm, ser väldigt gott ut (även om jag inte äter pasta längre 😉 )
Supergott och lätt att göra, tack!
Måste man fråga dig om dina recept för att få svar? Frågade en fråga för en månades ungefär. Men fick inte svar. /sara
Hej Sara,
Ibland missar jag att svara , jag får flera hundra kommentarer per dag. Vad hade du för fråga? 🙂
Lagade det till dagens kalas….drog igång köttfärssåsen innan 9. Sen puttrade den på till 12 draget 🙂
Godaste gästerna ätit på ett tag 🙂
Tackar
Sussi
Tack för ett jätte gott recept. Kan användas både till vardag och fest, enkelt men gott!!
DU är en bra inspirationskälla för oss som i bland har svårt att variera oss och hitta nya recept:)
Åh vad roligt att höra!
Fortsatt fin helg Gunilla 🙂
Kanon recept! Riktigt bra att laga med en VM-match i bakgrunden, rulla plattor och kolla fotboll, kan starkt(!!) rekommendera! Gott blev det också! /Blivande Pappa-David
Fantastiskt gott! Är värdelös på att göra köttfärssås (Ja hur svårt kan det vara??!), mina barn har alltid dissat den, så det får deras bonuspappa stå för, så jag var lite orolig för att att laga den här rätten. Men det blev fantastiskt bra! Tog det dock lite varligt med sojan då jag tycker att den kan få lite för framträdande smak.
Tack för otrolig inspiration, är ofta här och tittar.
Hej! Hur många uppskattar du att form räcker till? kan man göra i långpanna? 🙂
4-5 tycker jag 🙂
Hej! Undrar bara vilken soya du använder?
Försökte mig på det här idag men blev tyvärr besviken, jag fick inte till det alls med rullarna. De ville bara veckla upp sig igen när jag satte dem i formen. Gjorde som vanlig lasagne istället, men gott blev det ändå 🙂
Du lagar så god mat gör alltid din recept supernöjd
Dena bästa bloggen ???
Lagar alltid di mat både bakning och matlagning supernöjd