Ärdet något som blir särskilt ”gillat” på Facebook och instagram : @jennysmatblogg så är det just kladdkakor i alla dess former. Och den bästa av de bästa är just denna om du frågar mig, det e den gooooodaste kladdisen du kan tänka dig. Jag har bakat mängder av chokladiga kladdkakor och vågar påstå att denna är den bästa jag gjort.
Det är ett helt eget framprovat recept- men låna det gärna 😀 och har du en blogg- glöm inte länka. Tack.
Det här behöver du för att baka kladdkaka :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )
Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken. Detta moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.
Håller verkligen med dig, så sjukt god. Bakade denna och tog med mig på skidsemester, fick högsta betyg från ALLA. Så sugen jag blev nu. Ha en skön onsdag, kram kram
Ja, choklad kola och krispigtopping Mmmmm…. skulle nog kunna äta denna till frukost, lunch och middag utan att tröttna. Mums
skulle du kunna lägga ut recept på en god tårta utan choklad eller bakelse? Min son fyller ett & vill gärna ha något som är utan choklad då min pappa är jätte allergisk mot choklad!
Gott, den kanske man skulle göra till fredagens kalas. Hur lång tid innan tycker du att man ska göra den för bästa resultat?
Gärna kvällen innan 🙂
Hur mycket är ”en burk”?
400 ml 🙂
Hej!
Har märkt att de blir stor skillnad på om man sätter ugnen på varmluft respektive ”vanlig” över och undervärme. Vad kör du på när du gör denna kladdkaka?
Jag har vanlig ugn när jag bakar.
Hej!
Ska prova denna idag tänkte jag…hur stor form använder du?
Cirka 22-24 cm
Gjorde den här för ett tag sen o kan intyga att den var god!
You’re killing me :). Åhhh vad jag älskar din blogg! De. Är så ”normal”. Inte massa konstigheter utan bara inspiration till massa gott! Vissa mat- och bakbloggar får liksom över styr och det blir för komplicerat! Här är det liksom en liten lagom utmaning och jag vill göra allt du visar :). Detta blir en påskkaka!!!
Hmmm ser nu massa stavfel i min kommentar men skriver på paddan och knepigt nog kan jag inte justera….men du förstår nog vad jag vill säga haha.
😀
Åååå vad den ser god ut, måste baka den nästa gång vi har middagsgäster 🙂 Tycker om att läsa din blogg och se allt du lagar och bakar. Men en sak undrar jag, hur kan du vara så smal och ha så snygg kropp när du bakar så mycket gott och maten du lagar alltid innehåller Philadelphiaost, grädde och cremefraich? Jag gör allt för att gå ned lite i vikt och hela tiden tänka på vad jag äter. Orättvist 😉
Tack fär en härlig blogg!
Kram Åsa
Oj vilket smicker- där växte jag nog en meter 😉 Jag tror på att äta allt och när man vill. Men att äta lagom & någolunda efter tallriksmodellen.
Jag trivs med min vikt, men visst en och annan promenad i veckan krävs för att kunna provsmaka alla kladdkakor jag bakar 😀
Kram
Kladdkaka är bland mina favoriter, finns så många mumsiga varianter, den här ser jättegod ut 🙂
Hello,
can You Please send to me thia recipie in English version,
I dont understand correct baking process,
Thanks in advance
regards
Lana
En liten fråga….ska man ha på choklad blandningen innan kylning eller efter kylning? Kan man göra den på fm och äta den på kvällen? Tror inte att jag klarar av att vänta till dagen efter 😉
Det går att göra vilket som – med chokladblandingen.
Jag gjorde den medan kladdkakan svalnade i kylskåpet.
Minst 4 timmar skulle jag säga att den behöver- men det är klart en smaksak 😉
Hej!
Tyckte den såg väldigt smarrig ut, å tänkte jag skulle göra den med glutenfritt mjöl istället 🙂 men så skulle jag köpa Rice crispies idag, å då innehåller det kornmalt 🙁 så det kan inte vi äta. Har du något tips vad man skulle kunna ta istället, som är glutenfritt??
Till linda nedanför! Jag tycker att cornflakes är goda i choklad! Det finns glutenfria cornflakes på min Ica så det kanske är ett alternativ!
Smaken var helt fantastisk! Men tyvärr fanns det inte en chans att göra snygga bitar då den var helt rinnande trots 30 min i ugnen och en natt i kylen. Vad kan jag ha gjort för fel? :/
Min form är cirka 22- 24 cm .Kan du ha haft en mindre så skulle den kanske varit inne ytterligare några minuter….
Jag gjorde denna goda kladdkaka i dag och bjöd mina närmaste på, dom verkligen älskade den!! Följer din blogg varje dag, tycker att den är toppen!
Hej Jenny,
tror du man kan göra denna i typ muffinsformar istället?
Tänkte nämligen ta med den på en utflykt…
Jag vet inte…, jag brukar ha bakpulver när jag bakar kladdkakemuffins… ?
Om du provar får du återkomma om resultatet 🙂
Hej! Du skriver att man ska breda ut kolacremen, menar du då bara den karamelliserade mjölken, eller ska den blandas med nåt mer?
Den karamelliserade 🙂
Tack! Tänkte testa i morgon. Låter väldigt gott!
Tack för ett receptet, jag lånade det här: http://www.kladdkakan.nu/kladdkakerecept/kladdkaka-med-karamelliserad-mjolk/
Låter verkligen supersmarrigt. 🙂
http://www.kathe.nu
Har precis bakat denna till kvällens lördagsmys. Ska bli smaskens!
Jag har oxå precis gjort denna 🙂 ska bli gott till Eurovision ikväll när den stått till sig kylen 😀
Hej,
Tack för världens bästa bakblogg. Har provat flera av dina recept å allt är bara magiskt gott (tycker mina gäster också
Det lät konstigt. Men prova att höja värmen något då kanske? OCh ha den innen fem minuter längre. Det skiljer sig alltid litefrån ugn till ugn.
Lycka till !
Serverade denna med lemoncurdgrädde till – magiskt gott!!!
Hej. Ser riktigt gott ut 😀
Men du jag fundera på en sak… kan man ta kolasås som man har till glass istället för att hålla på med mjölken?
Tack på förhand!
Verkligen jättesmaskig 🙂 Affären hade inga ricecrispies så jag tog kina puffar och blandade ut mjölkchokladen med lite grädde så det blev mer som tryffel. gott gottigott gott Tack för många bra recept 🙂
Hejsan. Jag testade att ha i lite jordnötter tillsammans med kolasåsen! Har inget att jämföra med men var otroligt gott 😉
Ska den serveras kall?
Kall / ljummen 😀
Jag älskar dina recept men tycker att det syns lite dåligt med den grå texten. Iallafall när man använder mobilen..
Det har jag aldrig hört innan – har du en iphone?
Jag mailar mina tekniker.
Syns dåligt med min Samsung också tyvärr :/
Teknikerna tittar på detta. Det är nog just samsung telefonerna…
Hoppas det löser sig snart.
Det lät väldigt gott, tror du det är möjligt att göra den i portioner, muffinsformar till exempel?
Koka i tre timmar låter väldigt jobbigt. Måste man inte fylla på med vatten hela tiden då? Funkar det att använda kolasås som man har till glass tro? Den ser otroligt god ut 🙂
Det finns färdigkokt nu att köpa , den heter karamelliserad. Kolla i bakhyllan.
Denna ser väldigt god ut, ska jag absolut prova
Ju mindre luft som kommer ner i smeten ju krämigare blir den 🙂
Hej:) om man köper karamelliserad mjölk hur gör man då kolasåsen?
Om man kokar kondenserad sötad mjölk i 3h så blir det som kolasås (gudomligt gott!) eller som man också kan kalla det för karamelliserad mjölk, kallas även för dulche du leche 🙂
Karamelliserad är klar kolasås 🙂
Kladdig är i ugnen nu. 🙂
Bröade formen med finmixade salta jordnötter. Tänkte byta ut ricecrispisarna mot salta jordnötter med. Älskar salt ihop med choklad och nötter ihop med choklad är alltid en vinnare. 🙂
Tack för en superblogg. 🙂
Går det att frysa den?
Hej!
Gör denna nu och den har nu stått i ugnen i ca 32 minuter.. Den e fortfarande väldigt lös o har inte stelnat till något på toppen. Vad kan vara fel?
Har du haft den inne så länge och har rätt temp så ska den var klar. Den ska var rätt lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet. Låt dens stå där i minst två timmar. 🙂
Hej! Om man använder sig av karamelliserad mjölk på burk, ska den då kokas i tre timmar också? 🙂
Nej den ska inte kokas om det står karamelliserad på den för då är den redan kokad och klar. Endast om det står kondenserad mjölk som du ska koka?
Funkar det med glutenfritt mjöl tro? Verkar magiskt god!!!!
Mannen fyller år imorgon så detta får bli hans födelsedagstårta kan knappast bli bättre
Tack för alla dina härliga recept/Lotta
Är det bäst att ha den ute ur kylen en stund innan servering eller serveras direkt från kyl? 🙂
Tack för inspirationen !
Kan man använda någonting annat än rice crispies till toppingen? Eller är det flingorna du menar? Kändes onödigt att köpa ett helt paket då..
Hej! Tänkte baka denna ikväll, men måste fråga en sak.Då du skriver rör i hop ägg och socker, menar du vispa tills det blir vitt och fluffigt? Eller bara röra snabbt?
Rör med slev eller liknande till det blandats ihop
Hej Jenny,
Jag älskar att följa din blogg vare sig det är mat bakning eller annat…såååå inspirerande 🙂 Men jag undrar om du har något tips på laktosfri kondenserad mjölk. Det är så tråkigt att min familj är laktosintoleranta. Det är bara jag som inte är det men vill inte baka allt gott som dom inte får smaka. 🙂 Keep up the gooooood work!
Vad roligt att höra 🙂
Tyvärr har jag ingen aning om det finns laktosfri kondenserad mjölk. Men får jag höra något så hojtar jag till 🙂
I receptet står det karamelliserad mjölk, men i texten kondenserad mjölk. Vilket ska det vara?
Bjöd på den idag, Succé! Supergott! E
Bjöd på den idag, Succé var det ! Enkelt och gott! använt karamelliserad mjölk precis som det står i receptet 🙂
Bakade denna i fredags, och oj vad maffig den var! Nästan lite för mycket enl vår smak. Ska prova andra av dina kladdkakor också tänkte jag.
Vilken fantastisk blogg!! Har en hel del att baka tack vare dig! Måste bara fråga , vilken mjölkchoklad använder du till toppingen? Tack för en inspirerande blogg // Linda
Marabou mjölkchoklad alla gånger 🙂
Var i ugnen ska kladdkakan bakas?
I mitten 🙂
tackar 🙂