Välkommen ny vecka och strålande sol
Tacos äter vi oftast på fredagar och på lördag så finns det fortfarande en halv påse med hårda nachochips kvar i skafferiet. Vad göra med dem…. jo, de kan bli en riktigt bra texmex-rätt. Så kasta inte…. i helgen lagade ny kycklingrätt- vi panerade kycklingen i krossade nachochips innan vi stekte den. En smakrik god nachokyckling som blev uppskattad av hela familjen.
Kan även tänka mig att det blir gott att panera en bit torsk i nachochips.
Det här behöver du till 5-6 personer:
900 gram kyckling innerfile
1/2 påse nachochips chili/cheese-smak
1 vispat ägg
salt & peppar
Smör
Serveras med klyftpotatis och en god sallad
Gör din nachokyckling så här:
Låt nachochipsen ligga kvar i påsen, och med hjälp av en brödkavel hamrar du dem till smulor
Vispa ett ägg och lägg ut på en tallrik, häll upp nachosmulorna på en annan. Doppa sedan fileerna i vispat ägg och direkt ner i nachosmulorna.
Värm upp en stekpanna ( medelsvag värme) med rikligt med smör och stek kycklingen på svag värme. Annars kan nachochipsen bli brända.
Servera sedan de krispiga kycklingbitarna med klyftpotatis och en god sallad.
Smaklig måltid
åh så smarrigt, det måste jag prova !
Jag trodde att jag lyckats testa Allt som har med tacos att göra, men iicke ! 😉 hehe.
😀
Vi har Taco fisk i skolan nån gång per termin och det är poppis. Ett fiskblock i en form som man kör en stund i ugnen sen på med smulade Tacochips en stund till i ugnen. Mos och en sallad rivna morötter. Succe
Testade detta igår och det fick mycket beröm av resten av familjen. Vansinnigt enkelt och supergott! Tack för tipset!
😀
Jag lagade det åt min pojkvän och hans bästa kompis igår och de var mycket nöjda, inte för att de är svåra att tillfredsställa, haha! Men till och med jag som inte är förtjust i någon starkare kryddning tyckte det var toppen. Det kommer bli bra med grillade majskolvar i sommar, tack!
Vad roligt att höra 🙂
ska man tillaga kycklingen innan, i ugnen eller så?:-) eller steker man det så pass länge tills den är genomstekt? hur lång tid tar det isåfall?:-) älskar din blogg!
svara gärna jenny! det vill jag också veta! 🙂
Man kan göra vilket som är lättast. Jga hade tunna kycklingfileer som jag stekte färdgt i sin panering.
Hej Jenny,
Guuuuuud vilket himmelrike jag har kommit till ♥
Tänkte bjuda på detta i helgen (tillsammans med din mingelmat och chokladpaj).
Men jag saknar en sås till detta.
Har du tips på nån kall sås, salsa eller liknande.
Snääääälla svara 🙂
Jag har en kategori som heter såser här på bloggen.
Där hittar du kalla fetaostsåser, basilikasås och andra såser som kan vara goda till 🙂
Tack Jenny 🙂
Testade med saltade nacho chips, blev jätte gott. Jag använde mig av mjöl också innan jag doppade kycklingen i nacho smulorna. Serverade med sallad, hemgjord vitlöks dressing (extra citron) och kokta potatis. Min mor blev vääääldigt förtjust i det och hon tycker verkligen inte om kyckling. Hon åt nästan det mesta av kycklingen själv 🙂 🙂