Pssst… ifall att någon missat eller glömt bort så är det våffeldagen på tisdag, så jag kastar snabbt in de bästa receptet på våfflor. För att få dem så där riktigt frasiga och goda använd smör och grädda dem länge.
Här serverade som en efterrätt med grädde, sylt, choklad och kolasås. Muuuums
Många våfflor blir det av detta, men det går bra att halvera receptet :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, restren använder till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.
Servera dem genast.
Kolsyrat vatten?! Va? Aldrig hört talas om!
Ramlösa… Loka… Naturell!
Hej Jenny!
Tack för en superbra och inspirerande blogg. Det var intressant att läsa hur det är att driva en matblogg:) mer jobb än vad man kan tro. Fortsätt på samma sätt som du gör .
Åh vad bra med ett recept, det ska jag testa på tisdag. Antar att det funkar att man bubblar vattnet själv i kolsyremaskin?
Absolut 🙂
Viad du är otroligt duktig på att ta fina bilder på din mat, det är det allra bästa med din blogg tycker jag. Superproffsigt!
Tusen tack 🙂 Jobbar mycket med att få rätt ljus- så nu ser jag verkligen fram emot ljusare tider 🙂
Hur många blir de på ett ungefär?
Ska testa ditt recept idag! 🙂
Hur många blir det ungerfär?
Jag har inte räknat- men det blir rätt många. Räcker till 6- 8 peroner lätt.
Provade receptet på våfflorna idag men gjorde 3/4 sats då jag inte hade mer bakpulver. Det blev 10-11 st av den smeten.
Mumsigt blev de gjort dem flera gånger men tar även i proteinpulver för att få god smak.
När ska det smälta smöret i smeten? Eller ska de bara vara på järnet?
Bara på järnet
Dum fråga kanske, men vad blir skillnaden mellan dessa och våfflor med smält smör i? Dessutom kan man tillaga dem o servera dem några timmar efter eller blir de snabbt torra? =)
De ska gräddas och serveras genast.
Norska våfflor är godare, kanhända jag blivit hjärntvättad efter mer än 20 i Norge.
Här är det vanligt att använda Kefir, eller ’rømme’ som är ungefär detsamma som créme fraiche i smeten, og en aning med mald kardemumma och bakpulver. De blir riktigt frasiga. Här serveras de med socker, sylt av hallon eller jordgubb, eller: smör och brunost! Brunost ( http://no.m.wikipedia.org/wiki/Brunost ) låter himla konstigt men är fantastiskt gott!
Måste dubbel kolla…
200 gr smällt smör…var ?
I smeten eller bara smörja järnet med ?
Bra att du dubbelkollar 🙂
Nästan allt i smeten, spara lite till du gräddar.
Ska testa dessa sedan! Funkar det att göra smeten några timmar i förväg?
Tack för receptet! Supergoda våfflor! Helt klart nya favoriten. 🙂
🙂 Tack snälla.
Tack för toppen recept ☺
😀 Tack själv!
Har gjort detta recept idag och du får 10av10
Riktigt goda blev dom
<3
Kan man ha socker i smeten för att få sötare våfflor? Eller påverkar socker frasigheten?
Pudra över florsocker innan servering 🙂
Måste man använda kolsyrat vatten?
Nej, men de blir extra frasiga med sockerdricka eller kolsyrat vatten 🙂
Väldigt goda våfflor!