Nomi och jag har förberett litet fredagsgodis idag- marknadspopcorn. Med en smak av sött & salt – precis så där onyttigt goda som de man köper i randiga papperstrutar på marknaden.
Det här behöver du för att göra dessa karamelliserade popcorn:
1 dl opoppade popcorn / eller 100 gram färdigpoppade
100 gram smör
2 dl strösocker
Gör dina marknadspopcorn så här:
Poppa dina popcorn klart – fungerar utmärkt med micropop- salta efter smak & tycke.
Smält smör och socker i en stekpanna med högakanter, under omrörning tills du får en gyllenbrun slät massa.
Häll i popcornen och rör runt några gånger. Vänd upp på bakplåtspapper och låt svlan något innan du delar på dem med hjälp av två gafflar ( det är jättevarmt)
Häll upp i popcornstrutar och så har du världens bästa fredagsgodis.
I would eat popcorn everyday if I could! Such a great treat
http://lifeandcity.tumblr.com
Vi testar direkt! Vårt lördagsmys!
De blev goooda!
😀
Mums…
http://www.bergamunken.com/hyra-popcornmaskin
Hej. En liten ”dum” fråga!?
Kan man göra dem dagen innan och sedan äta dem eller ska man äta dem på direkten (när de har svalnat lite).
Tänkte om de blir inte lika goda om man väntar en dag?
Med vänlig hälsning, Sandra
Jag tror att de är godast att göra precis innan.