Välkommen fredag,
Vad veckorna går snabbt va… och helgen är fullproppad med fotboll, gymnastikträning och Thelmas ridkurs – en rätt vanlig helg här hemma hos oss med andra ord 🙂
Vädret ska bli lite svalare nu sägs det -är det inte för kallt så hoppas vi på att kunna grilla lite. Och till efterrätt blir det glasstårtan jag gjorde igår. Ska fota den nu här med en gång så att ni har receptet under dagen. Kanske några av er hinner pröva den i helgen, den var farligt god. Något som annars är gott är denna paprikasoppan gjort på ajvar, det är en soppa som passar lika bra till förrätt som till middag – detta receptet är beräknat för 6 förrätter.
Skippa baconet så har du en vegetarisk måltid.
Det här behöver du till denna ajvarsoppa :
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
olivolja till att fräsa löken med
5 dl vatten
1 dl ajvar ( mild eller stark efter eget tycke )
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk med fyllig krossad tomat
1 nypa strösocker
salt & peppar
Stek klippt bacon
Baguett
olivolja
getost
Gör din soppa så här :
Finhacka / riv löken och värm upp en gryta med olivolja, pressa ner vitlöken och fräs till den gula löken blivit glansig, men ej brun.
Häll i vatten krossad tomat, ajvar och smula ner buljongtärningen- låt sjuda upp i några minuter, lägg i sockret under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Stek under tiden baconet, och sedan baguetten ( i olivolja ) Bred på getost och servera soppan med bacon strössel .
Ja, eller då köper man vegetariskt bacon som finns i frysdiskarna, testa det vettja!
Har du ätit denna soppa kall? Tänkte nu när det är så varmt…./Victoria!