God kväll i stugorna,
Idag har vi haft fikagäster då Ingela & Melvins kompis Marcus kom förbi. Vi åt lite våfflor med sylt och grädde, och sen fikade vi på kexchokladen, dessa kexbitar kommer jag att ”baka” fler gånger. Till middag nu ikväll (väldigt tidig middag) så blev det kyckling som vi gärna lagar, och denna gången provade vi fram ett nytt recept : Chicken con carne. Typ samma som chili con carnen men man byter ut till kyckling, helt nya smaker & det blev tomma tallrikar efteråt = bra betyg.
Jag tänkte att jag måste skriva ner receptet med en gång så att ni snart hinner pröva det snart.
Chicken con carne för 5-6 personer :
800 gram kycklingfärs
smör
1 vitlök
1/2 finhackad gul lök
1 kycklingbuljong
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
2 burkar med vita bönor
en nypa socker
1 kryddmått salt
Sambal oelek – hur mkt beror på hur starkt du vill ha det
Tillbehör : sallad , turkisk yougurt och tortillachips
Gör så här:
Hetta upp en djup stekpanna med smör, hacka löken och fräs lök / vitlöken glansig.
Vänd ner färsen och bryn den klar, vänd ner vatten, krossade tomater, fond, bönor , salt oc kryddor.
låt puttra på svag värme, och smaka av med sambal oelek, med tesked. För det är ganska starkt, föredrar du inte så starkt räcker det med ett par tsk, jag hade i lite mer.
Gott gott
Verkar gott! Men kan inte låta bli att påpeka….. Chili med kött betyder chili com carne. Så med kyckling kan blir de chili con pollo. Kram!
🙂 Haha.. tur att jag inte är spräklärare.
Tyckte det lät bra.
Kram
Gott! Vad för vita bönor har du, utan eller med tomatsås? (Såg ganska tomatigt ut men bara en burk.) I veckan ska jag testa thaisoppan! 🙂