Du behöver :
Fläskytterfile / fläskfile
1 1/2 dl rapsolja
4 msk med valfri balsamico
1 tsk färskpressad citron
1 tsk honung
1 tsk sambal oelek
Balsamicosås
2- 3 msk krämig balsamico
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kycklingfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 par droppar soyakulör för mörkare färg.
Klyftpotatis och en god sallad
Gör så här:
Putsa filen , gärna kvällen innan och blanda alla ingredienser till marianden i två dubbla fryspåsar, önskar ni mer syrligt riv ner det gula skalet av citronen också.
Lägg ner fileen i fryspåsen med marinad och lägg in i kylskåpet över natten, vänd på påsen då och då så marinaden blandas ordentligt med köttet. Ställ ugnen på 125 grader, smärstek köttet i en stekpanna på högvärme för att få fin färg på det.Lägg in köttet i ugnen med stektermometer, ta ut vid 70 grader. Linda in köttet i grillfolie och låt vila i 20- 30 minuter innan du skär upp köttet. Då kan du börja med såsen : I samma stekpanna som du stekte köttet vispar du sedan såsen, blanda alla ingredienser och låt sjuda upp.
Servera genast med en god sallad.
Supergott!!! Jag vrålälskar din blogg :-D. Sluta aldrig. Du har fått mig att börja baka och laga såå god mat. Tack för att man får ta del av allt.
vad mycket gott du gör har en massa nu att pröva
Mmmm, det är så himla gott med balsamicosås, gör det allt för sällan….
Jättegott, verkligen. Vi gjorde på fläskytterfile och den vart så saftig och god. Nästa gång gör vi med pressad potatis för att få i sig så mycket som möjligt av den supergoda såsen 🙂 En ny bjudrätt!
Hur många är receptet till? Tänkte prova på lördag när vi får middagsgäster:)
Det beror på hur mkt man äter. Vi brukar laga 2 fileer om vi är 4-5 personer 🙂
Använder du philadelphiaost till såsen?
Japp 🙂
Ska testa rätten ikväll! Tror på succé 🙂
Succé!!! Så kul att ha hittat till din fina blogg 🙂
😀 Å vad roligt!