Gomorron,
Mina förslag på veckomatsedel – hoppas ni gillar något ni gillar. För att komma till recepten klickar ni på respektive maträtt.
Smaklig spis.
Måndag : Inbakade köttfärsknyten
Tisdag : Laxlasagne
Onsdag: Ugnsbakad choritzo
Torsdag : Krämig lasagne
Fredag :
Tisdag : Laxlasagne
Onsdag: Ugnsbakad choritzo
Torsdag : Krämig lasagne
Fredag :
Fläskfile provencale
För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan. Och ställ kallt under tiden du gör köttet.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan. Och ställ kallt under tiden du gör köttet.
Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och bilvit genom varm.
Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.
Oj, så goda köttfärsknytena verkar vara! Har alla ingredienser hemma så ska försöka göra den rätten idag. Men undrar om du gör ett enda stort knyte av hela smördegsplattan eller skär du ut flera små och i så fall hur stora fyrkanter och hur många blir det av en smördegsplatta? (Skrev den här kommentaren på ”fel” ställe så du kanske inte läser den idag, därför ytterligare en!)
Jag hade de små fyrkantiga smörplattorna till dessa. Har du en rulle får du skära ut smördegsplattor som passar bara 🙂
Älskar alla dina recept!! Så himla inspirerande blogg!! Det enda jag saknar är allergirekomendationer. Typ tänka glutenfritt/mjölkfritt etc. Så klart. Går det inte alltid, men kanske #tagga sånt som är glutenfritt. Min syster är glutenallergiker och jag utgår ofta från dina recept och ändrar så det passar henne.
Verkligen en toppen blogg!!
Tack snälla du,
Jag har inte jättebra koll på detta med allergier – men jag ska försöka tänka på detta.
Ha en jättefin söndag 🙂
Fläskfilén låter ursmarrig!
Det får bli morgondagens middag.
Åh, så gott det ser ut!! Får bli lördagsmiddagen!! O något av dina goda bak!!!