Tjohoo och godmorgon söndag, 🙂
Nu är det tid för veckomatsedel- hoppas ni hittar något ni gillar. För att komma till recepten klicka ni bara på respektive maträtt. Och för fler tips så hittar ni mina olika maträtter/bakverk under fliken kategorier.
Nu är det tid för veckomatsedel- hoppas ni hittar något ni gillar. För att komma till recepten klicka ni bara på respektive maträtt. Och för fler tips så hittar ni mina olika maträtter/bakverk under fliken kategorier.
Måndag: Fylld skinksnitzel med ugnsbakade tomater
Tisdag : Kräftpaj med krispig grönsallad
Onsdag: Ajvarjärpar med mos
Torsdag: Lax i pestosås
Fredag Mozzarellafyllda köttbullar
Och här kommer receptet.Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs
2 msk oxfond
salt och peppar
4- 5 Mozzarellabollar
Smör att steka i
1 kilo köttfärs
2 msk oxfond
salt och peppar
4- 5 Mozzarellabollar
Till såsen :Steksky från köttbullarna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör
Servera med kokt potatis, inlagdgruka och lingon.
Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten.
Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess.
Ta fram mozzarellabollarna och dela varje boll till fyra delar. Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.
Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten.
Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess.
Ta fram mozzarellabollarna och dela varje boll till fyra delar. Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.
Under tiden jag gjorde rullade köttbullarna såg det ut så här
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta.
Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
Klart att serveras.
Hej, jag tycker din blogg är helt super! Vad jag undrar är hur du vet hur mycket du ska ta av respektive krydda, vad som passar med vad osv. Har du gått någon matlagningskurs eller har du bara lärt dig genom erfarenhet? Eller ”kopierar” du någon annans recept? Skulle nämligen själv också vilja kunna lägga upp lika mångsidiga recept!
Hej hej,
Jag provar mig fram, nästan alla recept på bloggen är mina. Annars står det vad jag fått inspirationen från.
Kram
Hej Jenny!
En fråga angående kräftpajen, kan man köra matlagningsgrädde i eller måste det vara riktig grädde? 🙂
Tack för en mysig blogg!
Hej Lina,
det går säkert lika bra med matlagningsgrädde 🙂