God kväll i stugorna,
Nu sitter nog många precis som vi och inväntar kvällens delfinal av melodifestivalen. Startfältet i dag fick jag googla fram och hittade dessa artister: Panetoz, Manda, Pink Pistols, JEM, Martin Stenmarck, Little Great Things, The Refreshments och Sanna Nielsen. Ska bli spännande att se hur det går 🙂
Nu sitter nog många precis som vi och inväntar kvällens delfinal av melodifestivalen. Startfältet i dag fick jag googla fram och hittade dessa artister: Panetoz, Manda, Pink Pistols, JEM, Martin Stenmarck, Little Great Things, The Refreshments och Sanna Nielsen. Ska bli spännande att se hur det går 🙂
Middagen ikväll blev en pestobakad lax, med potatispure till barnen och en stor sallad till mig och Jonathan. Pesto är alltid något som finns hemma i vårat kylskåp, antingen hemmagjord eller som i detta fallet en färdig variant. Godast är att använda färsk lax, men den var slut i mataffären så det blev fryst. Och denna fetaostsåsen börjar ni nog lära er receptet på utantill vid det här laget, den har synts jättemycket här på bloggen & den är verkligen supergod.
Jag får ofta frågan på vilka produkter jag använder, nu hann jag fota dessa två pestoburkar innan de åkte in i kylskåpet. Den röda med soltorkad tomat och chili är verkligen supergod till allt och den gröna med basilika och citron är god till fisk & kyckling.
Det här behöver du till 4 portioner:
4 bitar lax
1/2 burk med valfri pesto
lite olivolja
4 bitar lax
1/2 burk med valfri pesto
lite olivolja
Fetaostsås:
1 förpackning fårost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 skvätt färskpressad citron
salt & peppar
salladskrydda
1 förpackning fårost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 skvätt färskpressad citron
salt & peppar
salladskrydda
Gör så här:
Börja att blanda ihop såsen genom att smula ner fetaosten i en skål och sedan rör i resten av ingredienserna, ställ kallt.
Ställ ugnen på 225 grader, lägg laxen i en ugnssäkerform. och fördela ut peston.Ringla olivolja över fisken och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills fisken är klar.
Börja att blanda ihop såsen genom att smula ner fetaosten i en skål och sedan rör i resten av ingredienserna, ställ kallt.
Ställ ugnen på 225 grader, lägg laxen i en ugnssäkerform. och fördela ut peston.Ringla olivolja över fisken och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills fisken är klar.
Servera med kokt potatis, mos eller bara en god sallad.
Tips tips- Ica har en väldigt god ekologisk pesto! 🙂
Kram
Spenatmamman
http://spenatmamman.com
Den här maträtten har blivit vår favorit hemma. Så fort det ska lagas lax så är det denna som lagas 😀 Supergott 😀