Godmorgon
Här kommer lite förslag på en veckomatsedel nästa vecka. Vill ni få flera tips så kolla kategorierna under texten damernas på sidans topp. Det finns nu cirka 2000 olika mattips här. Och det är häftigt att se att receptbanken här på bloggen är så stor redan nu, och större kommer den bli. För att hitta respektive recept klicka på kategori på sidans top, ska kan du bläddra dig fram eller om du vet vad du söker kan du använda sökrutan.
Smaklig vecka
Klicka på respektive maträtt för att komma direkt till receptet
Måndag : Lax i örtsås
Tisdag : Korvgryta med pastapennor
Onsdag : Flygande Jacob
Torsdag : Potatis och purjolökssoppa med bröd
Fredag : Kycklinggratäng med mozzarella & soltorkade tomater
Till 4 personer:
4 kycklingfiler
smör
salt & peppar
1 boll med mozzarella
lite bladspenat
5 klippta soltorkade tomater
+ 2 msk av oljan från dem
5 stycken delade körsbärstomater
4 kycklingfiler
smör
salt & peppar
1 boll med mozzarella
lite bladspenat
5 klippta soltorkade tomater
+ 2 msk av oljan från dem
5 stycken delade körsbärstomater
Serveras med ris eller pasta och denna fetaostsås
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-220 grader.
Smörstek kycklingfileerna och salta och peppra , blanda ner bladspenaten så att de bara hinner hettas upp & bli mjuka -när fileerna är genomstekta så skär dem i lagom stora bitarOch fördela ut dem i en ugnssäker form, klipp över soltorkade tomater, ringla över oljan, skär tomaterna och lägg dit och tillsist fördela ut mozzarellan. Salta och peppra ett jämnt lager över hela formen In i ugnen i 10 – 15 minuter – eller tills osten är perfekt smält.
Smörstek kycklingfileerna och salta och peppra , blanda ner bladspenaten så att de bara hinner hettas upp & bli mjuka -när fileerna är genomstekta så skär dem i lagom stora bitarOch fördela ut dem i en ugnssäker form, klipp över soltorkade tomater, ringla över oljan, skär tomaterna och lägg dit och tillsist fördela ut mozzarellan. Salta och peppra ett jämnt lager över hela formen In i ugnen i 10 – 15 minuter – eller tills osten är perfekt smält.
Klart att serveras.
Innan ugnen
Kul med veckomatsedlar, tycker jag! Längesen jag åt något som kycklinggratängem här, det blev jag extra sugen på!
Du skulle inte kunna ha en ”budget”veckomatsedel någon gång? 🙂
Absolut 🙂