Vi åt en jättegod örtsås till maten idag, gjord på blandannat basilika och creme fraiche. Förutom till kyckling så är det nig en riktigt god sommarsås till fräscha sallader eller grillbuffen. Spara receptet och pröva, tycker jag !
Recept på basilikasås :
1 kruka med färsk basilika
2 1/2 dl creme fraiche orginal
3 msk olivolja
1/2 tsk örtkrydda
lite flingsalt
Så här gör du basilikasåsen:
Plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda,
salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.
Jisses, du har så mycket bra recept!
Hej! Jag har en fråga. Vad är det för örtkrydda du använder insåsen och även till klyftpotatisen ovan? Tacksam för sar här.
Hälsning Cathrine
Det är provancale ( tror den stavas så ) från knorr. Det går bra med vilken örtkrydda som 🙂
Funkar denna lika bra kall som varm? 🙂