Efter ett kort uppehåll nu under jul – och nyårshelgen så drar vi igång med veckomatsedeln igen.
Smaklig vecka.
Måndag : Fajitaslasagne
Tisdag : Köttfärslimpa i frasigt bröd
Onsdag : Sparris- och Broccolisoppa med bröd
Torsdag Ratatouille med stekt kyckling och klyftpotatis
Fredag : Falsk fläskfile med potatis och sås
Till en falsk fläskfile behöver du :
600 gram blandfärs
2 msk med aromat ( eller annan krydda )
Till såsen :
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
Serveras med kokt potatis
Gör så här
Blanda och rulla ut på plastfolie till en file, frys in i cirka två timmar.
Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i skivor, smör stek dem klara i en pannan och lägg i en ugnssäkerform.
Köttet ser nästan till och med ut som fläskfile när man steker det.
Värm upp alla ingredienser till såsen i samma panna som du stekte köttbitarna. Och låt sjuda upp i ett par minuter. Häll såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen, i cirka 10 minuter en kvart.