Jag har galet många recept att skriva ikapp nu – både sen julhelgen och to.m innan dess. Tänkte iallafall börjar med nyårsmaten eftersom jag fått önskemål om receptet på nyårsdesserten. Det var en extra krämig pannacotta med nutellabotten, som vi valde att toppa med passionsfrukt. Går lika bra att toppa med färska bär om man bättre gillar det. Tips! Ska man ha passionsfrukt ska man inte ta de suraste man hittar, utan de lite mer mogna ( något sötare) Provar ni denna krämiga cheesecakepannacottan kommer ni inte vilja göra någon annan , sedan kan man variera fritt med smaker ,toppingar och ev krisp i.
Smidig efterrätt som kan förberedas redan dagen innan.
Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Nutellabotten : Nutella utrört med lite grädde eller philadelphia ( för att den inte ska bli för hård i kylen )
Garnering : frukt bär efter egen smak och tycke
Recept på den godaste pannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.
Hej!
Gjorde din hallonpannacotta m. Nutella i botten som nyårsefterrätt! Tack för ett fantastisk recept, himmelsk efterrätt! Du har en mycket inspirerande blogg.
Med vänlig hälsning,
Malin
Vad roligt att höra 😀
ska testas ,låter galet gott! tack för en härlig blogg:)
Ja, gör det. Mycket mycket godare en vanlig pannacotta.
Hej tack för en härlig blogg. PS det heter inte ”gelantin” utan GELATIN utan N – petitess men tänkte att det är bra att veta för dig som har matblogg 🙂
Hej! Tack för en jättefin blogg. Ps det heter inte ”gelantin” utan GELATIN utan N. Petitess men tänkte det är bra att veta om man driver en matblogg:-)
Oj, felstavat bra att du märkte 🙂
Kram
Det va ju det jag sa när du fick receptet, man vill inte göra vanlig pannacotta efter man testat denna
Jag vet! Det är precis så <3
😀
Vad gott 😀
Blandar du nutellan med vispad eller ovispad grädde? Ungefär hur lös behöver den vara?
Jag blandar den med lite ovispad grädde, bara så att den inte blir stenhård när den åker in i kylen 🙂
vore kul om du ville testa alternativ till gelatin i nån pannacotta el liknande:). Är själv vegetarian så då går ju just gelatinet bort…
Ett tips är att sila bort vaniljstången efter det kokat i 1-2 minuter för att få bort eventuella ”flisor” från vaniljstången. Det är inget man vill ha i sin pannacotta 🙂
Hej.Tusen varma tack för underbara recept o mysig blogg.Har tänkt göra denna till nyår men vi är bara 4pers.ska man gå efter denna el minska då det står 4-6 pers?? Hur mkt Nutella hat du i botten o går de göra utan?
Gott nytt år o tack ännu en gång!
Hej Jenny! När jag blandar ihop nutellan med grädde så blir den stenhård och grynig. Vad gör jag för fel? Tack för en fantastisk blogg! Gott nytt år Med vänlig hälsning, Natalie
Hej
Jag har gjort så många av dina recept och jag tycker dom är helt fantastiskt goda, så tack för insperationen. Mvh Mia
När jag blandade nutellan med lite Philadelphia, så blev den hårdare än vad den var vid rumstemperatur.. Blir den inte ännu hårdare i kylen sen då?
Blanda ut så att den blir så krämig som du vill ha den.
Den stelnar ytterligare i kylen, ja.
Hej – jag skulle vilja göra en mojito pannacotta (med lite mörk Rom) eller päroncogac pannacotta har du något recept på det?
Hur ska man göra med nutellan, ska man hälla i den i serveringsglaset först och sen den varma pannacotta smeten på?
Jag har samma fråga. Nutellablandningen bör väl stelna lite i kylskåpet innan man häller på den varma pannacottan. ?
Gott 😍 hur vet man om passionsfrukten är mogen ?