Godkväll i stugorna,
Det blev en fika med bästa Therese idag efter att jag skjutsat tjejerna , när man inte ses så ofta, så går tiden alldeles för fort… Tur att vi ska träffas snart igen 🙂 Tjejerna skulle till öland och va hos moster Daries, de ska stanna tills på söndag, gissa om de sett fram mot det… Lite väl tyst här hemma nu när bara halva familjen är hemma. Så vi ska väl hyra en film och plocka fram chipsen om en stund. Ville bara kika förbi bloggen innan dess och önska er en fin fredag och tipsa om ännu en kladdkaka. Det kan man inte för många recept på….. och detat blev en lyckad kombo med choklad och nutella – måste provas om ni gillar nutella.
Perfekt krämig blir den efter att ha stått kallt i minst ett par timmar.
Det här behöver du för att baka kladdkaka :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1 dl nutella
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något, rör ner nutella däri . Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret & nutellan. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat. Vill man kan man toppa kladdkakan med ytterligare ett tunt lager nutella.
Servera med lättvispad grädde och hallon
Gud så gott det ser ut, måste testa denna snarast!!!!:)
Ska man vispa ägg och socker poröst? eller bara försiktigt rörs ihop de?
Rör ihop- inte vispa, då kan den bli torr.
Lycka till.
Mmmmmmm måste testa denna ”kombon” 🙂
God fortsättning på 2014 !!
Catarina
Min blev jätte låg o kladdig:( hade inne i 20 min var kan ha bli it fel?
Konstigt… kan du missat någon ingrediens.
Har aldrig misslyckats med denna kladdkakakan innan ( använder det som bas alltid och byter bra ut smakerna )
Riktigt härlig blogg du har! Fantastiska recept! Ska testa denna kladdkakan, men hur stor form har du?
🙂 Vad roligt … tack snälla.
Min form är 24- 26 cm.
Ska det inte vara något bakpulver i ?
Nej. 🙂
Om man vill toppa den med lite nutella efteråt ska det då göras när den är varm dvs kommer från ugnen eller när den svalnat?
Jag gissar att kakan ska vara kall när du brer på nutellan, annars riskerar du att nutellan smälter och rinner ut över kanter.
Bakade den här igår och den blev sådär fantastisk både i kladdighet och smak.
Helt klart en ny favorit i vår familj!
Idag på kladdkakans dag blev det denna som fick förgylla våran fika, supergod!! Tack för receptet
Den är i ungen nu! hoppas det smakar gott!
Hej! ska de inte vara nå bakpulver i? Tänkte göra denna nu
Nix- aldrig bakpulver i mina kladdkakor 🙂
Undrar om det skulle funka om jag halverar sockret i kladdkakan?? Tack för suuuuper bra recept vi får
Denna ska provas ikväll 🙂
Såg att du skrev att du pro kar prova olika smaker…. Vill tipsa om att riva ner apelsinskal och pressa i lite av saften. sedan brukar jag göra den så att den är fast men krämig i mitten och skär rutor i stl 3x3cm ca och ha som småkakor/godis. 😀 även en extra matsked kakao för extra kraftig chokladsmak 🙂
Tackkkk så himmla mycket
Mums! Goaste kladdkakan jag ätit:)
Hur gjorde du?
Menade hur gjorde du med Nutella överdraget? Ska det smälta över eller ska man vänta tills den ska serveras?
det ska blandas ner i smeten. 🙂
Grymt god!
Vill göra denna kladdkaka i långpanna och sedan skära den i portionsbitar.. funkar det tror du? Dubbla receptet eller? Kram Linda
Har du en form som är dubbel så stor så går det säkert bra 🙂