Idag blev det ingen julskinka till frukost, utan hårt bröd, ägg och kaffe – gott! Om ni som oss här hemma har börjat tröttna på julmackorna med senap till frulle, är dagens tips att strimla ner resten av skinkan och göra en pastasås av den. Jag ogillar skarpt att kasta mat, tycker man inte pastasås kan man lika gärna göra en paj ( ost- och skinka) av den, eller tärna ner det till en pytt, eller strimla den och frysa ner den tills det är dags att baka pizza.
Vill man göra såsen på mindre fett så använd grädd/mjölk och red av med en mjölredning.
Det här behöver du till din pastasås :
cirka 700 gram julskinka ( eller kassler )
1/2 finhackad gul lök
10 stycken körsbärstomater
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk med stark chilisås
salt och peppar
Så här gör du din pastasås :
Strimla skinkan/ kassler och fräs den i smör tillsammans med den finhackade löken, vänd ner körsbärtomaterna som du delat på mitten. Och vänd ner grädde, creme fraiche, philadelphiaost, chilisås, och smaka av med lite salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i några minuter.
Servera med pasta.
Jag brukar göra likadant med skinkan eller skinkomelett/ ha en fin söndag:-)
Har du tillagat hare någongång? Jag tänkte laga det imorn men behöver ett bra recept..kram Lotte
http://www.lotte4.blogspot.com
Vi gjorde pizza 🙂 Stekte skinkan lite först det blev verkligen supergott.
Med din goda pizzadeg !!!!!
Såååå gott med champinjoner grönsallad och vit kebabsås 🙂
Nu började julskinkan bli tråkig här hemma så då var ju det här receptet perfekt. Gjorde det nu i kväll och det blev jättegott, gillades även av 2,5 åringen. Bra betyg med andra ord. Kram och tack från mig. Anna
Gott!
Är så gott att använda skinkan till annat.. Brukar göra skinkpaj om vi får mycket skinka över! 🙂
Min mor gjorde denna iförrgår, suuuuper super gott! 5/5!