Bästa receptet på kladdkaka : Jo det vågar jag nog påstå att jag har i mina ägor 🙂
Jag använder nästan alltid samma grund-recept som jag varierar med olika toppingar, eller smaksättningar. Ibland händer det att jag provar ett nytt, men kommer alltid tillbaka till detta ( som-jag-nu-mer-kan-laga-i-sömnen) En kladdkaka ska inte vispas ihop, utan bara röras ihop med träslev, för att inte få in massa luft – för då finns risk att den blir torr. Den perfekta kladdkakan ska vara lös i mitten när du tar ut den, för att sedan stelna till perfekt krämig när den stått svalt en stund. I arkivet hittar ni mintkladdkaka, tigerkladdkaka, kladdkaka med polkagrisar, vit kladdkaka, kladdkaka med chokladtopping , lakritskladdkaka , kladdkaka med apelsinsmak , pollykladdkaka, kladdkaksmuffins och massa fler.
I bloggen finns en egen kategori för kladdkakor den hittar ni HÄR
Blandannat hittar ni kladdkaka med tryffeltäcke
Jag letar fortfarand med ljus och lykta efter nya smaker att prova eller nya toppingar 🙂
Så har du några bra kladdkaks-recept tipsa mig gärna i kommentarsfältet .
När mina vänner kommer hit är det standard att de får kladdkaka, så på min möhippa fick jag baka min kladdkaka med ögonbindel på 🙂 Men jag klarade det haha
http://www.lotte4.blogspot.com
Hi hi … ja då har man bakat några kladdkakor om man klarar det 😀
Åh vad sugen jag blev på kladdkaka nu. Måste nog baka det idag. ♥
tessimi.blogg.se
Ska också baka det idag 🙂
Tänkte prova en ny smaksättning. Hoppas det blir lyckat 🙂
Hej! Jag skulle verkligen vilja se ett super gott recept på kladdkaka med hallon, tycker choklad och hallon är en så bra/god blandning 🙂
Jag har ett med kladdkaka och hallonmousse i arkivet – galet gott. 🙂
Kan verkligen rekommendera rabarberkladdkaka. Tyvärr lite fel säsong nu…
Men oj vad gott det låter.
Tur för mig att jag har lite rabarber i frysen 😀
Hej, denna kladdkaka tycker jag blir den absolut godaste…. Alla som smakar blir helt galna… 🙂
http://dailyinakitchen.com/2013/08/01/anna-carins-chokladtarta-deluxe-anna-carins-chocolate-cake-deluxe/
Kladdkaka med krossade polkagrisar är en riktig hitt! Super gott blir det också om man trycker ner lite frysta hallon
Kan rekommendera oreotryffel, det är ruskigt gott och enkelt! 🙂
500 g mörk choklad
4 pkt oreokakor
1 ask philadelphiaost (200g)
Mixa oreokakorna till smulor och häll över i en bunke. Tillsätt philadelphiaosten lite i taget och rör tills det blir en tjockare slät smet. Ställ in detta i kylen ca 15 min. Ta ut dem ur kylen och rulla till små kulor, ställ sedan in dessa i frysen ca 15 min. Undertiden dem är i frysen smälter du chokladen över vattenbad. Ta fram kulorna ur frysen och lägg dem en och en på en gaffel och doppa ner i den smälta chokladen. Låt de färdiga godbitarna stela lite i kylen, ca 5-10 min. Sedan är dem redo att ätas! 🙂
Du kanske har skrivit om det tidigare..men att hyvla på dubbelnougat på kladdkakan medan den fortfarande är varm är galet gott!
Nu i jul ska jag bjuda familjen på saffranskladdkaka o lingongrädde!
Så här års måste jag säga pepparkakskladdkaka 🙂 Skippa kakao och tillsätt istället lika delar kanel, nejlikor och kardemumma. Serveras med fördel med polkagrisglass eller med ringlad kristyr över.
Jag har en annan variant på pepparkakskladdkaka på bloggen.
Man tillsätter ett par msk pepparkakskryddor i smeten ( finns färdig blandning ) väldigt gott 🙂