Hembakad pizza är nog på min top- 10 lista av godaste iallafall. Kan varieras hur mycket som helst, och jag tycker att det är viktigt att pizzadegen blir riktigt tunn vid utbakandet, tycker inte om tjocka kanter. Och lägg ner lite extra tid på att krydda upp tomatsåsen. Då kan man bara inte misslyckas.
Tacopizza – med jalapenos och skivade körsbärstomater
Perfekt att göra denna pizza, efter man ätit tacos 🙂
Det här behöver du till pizzadegen och det blir två plåtar pizzor ( tunna )
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special
Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker
Vitlöksåsen : 2 1/2 dl creme fraiche , 1 msk chilisås , 1 pressad vitlök och salt och citronpeppar
Fyllning : Tomatsås, färdig tacofärs, jalapenos, och skivade tomater.
Andra fyllningsförslag : mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon , kebab, oxfile, fläskfile , tonfisk och lök
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.
Mums !!
Kram C
har du nacochipsen brevis el har du dom med i ugnen. ska göra denna ikväll