Jag gjorde det enkelt för mig denna veckan och gjorde en polkabräck med två olika sorters choklad.
Detta är ett julgodis som du faktiskt hinner med att göra , trots att du tror att du inte har tid. Smälter du chokladen i micron så tar det inte mer än tio minuter att göra dessa polkabräck.
Du behöver till detta julgodis:
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar
Bra att ha : hammare
Så här gör du polkabräck:
Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två.
under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.
Polkabräcken ser ju jättegoda ut! Gott med både mörk och vit choklad 🙂
Ja, det blir lite extra festligt när man ha två olika choklader i – men det är klart en smaksak.
Funkar lika bra med en chokladsort också.
Jag gör alltid dina polkabräk. Kan inte vara utan Turkiskpeppar fudge och Marianne tryffel, sen finns det MYCKET som är gott. Skall snart börja göra lite hemma, men väntar lite till så det inte tar slut ; ). Ha en skön dag, här vräker regnet ner och det är fortfarande mörk, känns som det blir en sån där dag när det aldrig blir ljust. Kram kram
Mariannetryfflar tänkte jag göra i år också, låter supergott.
Här har Nomi Lova på besök, så vi ska åka iväg en sväng till biblioteket och sedan gå på cafe inne i stan medan de andra är i skola & på jobb.
Ha en fin Onsdag,
Kramar
Jag har gjort polkabräck med enbart smält vit choklad och krossade polkagrisar. Detta såg betydligt godare ut – måste testas!!
Anna / Shoppingtipset
(http://shoppingtipset.blogspot.se)
Haha, när jag såg godiset tänkte jag direkt – det såg avancerat ut, det hoppar jag! Men när jag läste vidare tänkte jag att det ska jag testa redan i helgen♥
http://www.lotte.blogspot.com
Vill man kan man bara göra polkabräcken med en sorts choklad också. Tyckte den såg lite mer arbetad med två sorter, men den är väldigt lätt att lyckas med och uppskattad!
Kram ♥
Jag är så dålig på att ta mig tid att göra julgodis, blir mest lite köpt och den obligatoriska Alladin asken. Men polkagrisbräcken och lakritsfudgen är jag jättesugen på att prova. Blir inspirerad av
alla dina fina bilder och tips.
Ha det gott
kram kram
Ja, prova lite hemlagat julgodis så kommer du aldrig mer vilja köpa alladin askarna 🙂
Kram
DET var en spännande utmaning, familjen är rörande överens om att Alladin ska stå på bordet när Kalle Anka börjar….:)
Mums, vad gott det ser ut – både dina och Lindas! 😉 Mitt favvojulgodis är nog wienernougat eller kanske bara vanlig vaniljkola med choklad och havssalt. 🙂
Ha en bra dag.
Ja wienernougat är ju ett måste. Helt klart!
Ha det bäst!
Leilas Cornflakes Crisp är ett måste!
Gott med cornflakes Crisp.
Ojoj , med alla dessa fantastiska godis recept så gäller det verkligen att inte mumsa för mycket 🙂
Men får nog ta och börja redan nu och ”laga” lite så att det inte blir allt på en gång sedan som skall provsmakas 🙂
Ja eller hur, vi brukar provsmaka lite till adventsfikat varje söndag 😀
Vad skönt att höra att det är flera som bakar mer än man äter. Jag brukar också ge bort, kan ju inte äta gott hela tiden
Mums va gott. Nu finns även mariannetryfflen på bloggen
Ah, sidan börjar ta form (y)
Men hjälp var är alla dina recept????
Jag ska ju ha middag på lördag, måste hitta nåt gott, lätt och smidigt till 10 pers- hjälp 😉
Kraaaam
Nu är de tillbaka igen, de försvann under uppdateringen igår 🙂
Kram
Mim det ser så gott ut! Kommer att testas dessa. Har bakat saffransbullar och saffran skorpor. Luktar så gott när man bakar! Tack för alla tips.
Får nog säga Rock Road ”Leila’s” fast med skumtomtar som klipps i små bitar och så Leila’s saffransskorpor. De är så goda så man kan kalla dem godis:)
Rocky road är en favvo här också. Galet gott! 🙂
Jag gjorde godiset med choklad och polka idag och bjöd på jobbet. Succé och alla ville ha recept! Jag hänvisade till din ”braiga” blogg!!
Kan man frysa in de här julgodisarna du gjort..??:)
Hittade din blogg först idag så nu har jag en del att testa då du har så många smarriga recept 😉
Mitt måste i julgodis är att göra banan fudge, farligt gott!
Få se o jag får nya favoriter av de recept som du delar med dig av 😉
Vad roligt Sargit att du nämner bananfudge…. för det är blandannat den fudgen jag kommer visa på nästa godisutmaning. 🙂
Hur många räcker polkabräcken till på ett ungefär.
Beror på hur små bitar du gör. Jag brukar få ut cirka 30 bitar.
hur många polkabräck blev det? 🙂 ser supergoda ut! Måste göras nu innan jul 🙂
Det beror helt på hur stora bitar man gör. Men cirka 30- 50 st.
Hej. Har precis gjort dina supergoda polkabräck. Men ja undrar om ja kan frysa in dom? Är ju ändå 7 dagar kvar till jul då jag ska bjuda på dom 🙂
För övrigt måste jag bara få säga att ja älskar din blogg 🙂 är inne varje dag och lagar något av dina recept MINST en gång i veckan. Du är verkligen en inspirationskälla av rang 😉
Många julkramar till dig <3
Vad glad jag blir 😀 Tack!
Visst går det frysa in dem. Gör det 😀
Hei, dette skal vi prøve..men jeg lurte på Oreo fugde receptet?? 🙂
Det ser jättegott ut det skulle jag kunna baka hemma till jul så det är min dröm så där hoppas det bilr bra så där f
hur många bitar blir det på ett recept?