Rosa tomteskumsfudge

Melvin och jag kokade fudge i förrgår, han hade en matteläxa i skolan: att han skulle göra egen fika att ta med sig.  Då valde vi att koka julgodis:  Tomteskumsfudge och en Lakritsfudge. Detta julgodis är väldigt uppskattat, och det smakar verkligen så där juligt och blir en vacker färg på det.

Du kan koka denna fudgen på vilket skum godis du vill, skumbananer är också jättegott!

Det här behövs till tomteskum fudge :
12-14 stycken skumtomtar
2 dl socker
50 gram smör
1 dl vispgrädde
150 gram vit choklad

Gör så här :
Häll i alla ingredienser förutom chokladen. Klipp ner tomtarna i småbitar och låt allt smälta / småsjuda under omrörning. Sen tar du bort kastrullen från plattan och bryter ner chokladen. Rör tills den är blank, och häll sedan upp smeten i en bakplåtspapppersklädd form. Storlek på formen kan du bestämma själv, väljer du en mindre så blir det större bitar och tvärtom.

Låt svalna i kylskåp och skär sedan ut lagom stora fudge bitar.
Sedan har du färdigt julgodis, eller advenstgodis att servera.

19
Prenumerera
Notis om

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annica
10 år sedan

Vad har du i Lakritsfudgen?

Karolina
10 år sedan

Lakritsfudge låter spännande! Kan vi inte få receptet på den också?

10 år sedan

Aldrig gjort tomtefudge men sett det på fler ställen några år nu. Känns som att det blir sjukt sött? 🙂

Helene
10 år sedan

Lägg gärna upp recept på lakritsfudgen

Annso
10 år sedan

Ojojoj…. den här kan vara farlig! Känner det på mej! =P

Sandra
10 år sedan

Jag undrar hur länge de håller sig i kylskåp? Tänkte bjuda på de om 1,5 vecka, kanske är bättre att frysa in de då?

Heidi
10 år sedan

Testade att göra dessa förra veckan! Min man älskade dem! Imorgon ska jag bjuda några vänner på dem

Jennys_matblogg
Reply to  Heidi
10 år sedan

Självklart 🙂

Linda
10 år sedan

Jag gjorde på ahlgrensbilar och dem farligt goda..
// Linda

Jessica
10 år sedan

Hej!
Testade att göra den här fudge då jag älskar fudge men
den stelnar liksom inte? Den har stått i kyl vääldigt länge
men är lika mjuk som skumtomtarna var från början haha 🙁 vanligtvis så brukar jag koka upp fudge smet till en 115 grader ca men följde nu ditt recept och då skulle det inte göras :/ Väldigt goda dock!

Linnea
9 år sedan

Hej, undrar om du skulle vilja ange hur mycket skumtomtar i gram istället!
Det blir lättare att få rätt på konsistensen då och lättare om man vill använda ett annat skum

Anna
9 år sedan

hur många grader ska de kokas upp till? 120?

Louise
9 år sedan

Låter gott, ska absolut testas! Undrar dock också hur många grader smeten ska kokas upp till?
Tack för en toppen-blogg!

Jenny Warsen
Reply to  Louise
9 år sedan

Inga grader alls. Det är gelatin i skumtomtarna som får fudgen att stelna. Allt ska bara smälta.

Donika
9 år sedan

Stora eller små tomtar?

Jenny Warsen
Reply to  Donika
9 år sedan

De man köper i påse – de är rätt stora va 😀

Hedda
9 år sedan

Hur länge håller de sig? Måste de förvaras i kylskåp?

8 år sedan

”Lånar” detta recept till min egen blogg för att tipsa mina läsare om ett häftigt recept! Väldigt fina bilder och ett recept som måste testlagas SNARAST!

Clara
8 år sedan

Går dessa att frysa?:)

Veronica
7 år sedan

Har gjort tomteskumfudgen, blev kanongoda:)
Men nu undrar jag hur jag bäst förvarar dessa till jul?

Emmelie
7 år sedan

Busenkelt recept, underbar färg och löjligt gott. Tack!

Josefine
7 år sedan

Hej! Jag blev supertaggad på att testa detta recept och ha som julgodis i år. Går den att frysa eller hur förvarar jag den bäst fram till jul? Tack för en superblogg, bakas mycket härifrån ?

7 år sedan

Hej!
Kan man frysa dessa?

jennysmatblogg
Reply to  Katarina
7 år sedan

Absolut

Nästa inlägg

Julig efterrätt

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x