Pastasåser är alltid uppskattat här hemma, själv brukar jag alltid dubbla receptet för att sedan frysa in en middag till en dag när man har lite mindre tid på sig att laga middag. Väldigt smidigt att bara behöva koka pasta just då, litet tips.
Jag gillar allra bäst färsk pasta- den smakar mycket mer, och gärna denna ostfyllda tortillini:n. Mums
Middag med tre sorters ost, en i tortillinin, ädelost och philadelphiaost i såsen. Cheeses vad gott!
Det här behöver du :
2 pkt med bacon
1/2 finhackad gullök
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
100 gram philadelphiaost
1 styck grädd-ädelost
1 msk chilisås
Lite nymalen peppar
Serveras med : Fylld tortillini eller annan god pasta
Gör så här :
Hetta upp en stekpanna och fräs bacon och lök.
Vänd sedan ner en burk med creme fraiche, grädde, chilisåsen och phialdelphiaosten.
När allt har sjudit upp och smält samman , sänk värmen och smular ner mögelosten under omrörning. Har man lite svamp hemma är det också gott att skiva i- lite krispiga champinjoner är alltid gott i pastasåser.
När allt smält samman och sjudit på svag värme en minuter, kan du smaka av med litet nymalen peppar. Enklare blir det inte- och jättegod sälta av mögelosten.
Servera genast.
Äter man LCHF kan man servera denna med broccolimos eller zuccinipasta istället.
Mums, detta måste provas låter super gott. Önskar dig en trevlig kväll.
Ostigt värre. Det kan aldrig bli för mycket 😉
Jättegod pastasås. Min familj gillade den !!! tack för en bra o inspirerande matblogg !!
Vad roligt att höra 😀
Hur många personer är detta recept för?
5-6 personer ungefär.
Om man inte vill ha mögel ost. Hur mycket ska man ha av annan ost?
Pröva dig fram, det går bra med både mindre & mer ost 🙂