Hej och hå vad det jobbas på här bland bilder och recept i bloggarkivet. Det närmar sig 3000 inlägg nu här på bloggen, det är ganska många det. Annica undrade om juliga efterrätter- och denna efterrätt har lite juligt tema : lingonpannancotta – dessutom är det en riktig favorit.
Den blir allra godast på naturella lingon – men kan även göras på en fast lingonsylt, då kan jag rekommendera att minska på sockret.
Det här behöver du :
4 dl grädde
1/2 -1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon (Spara några till garnering )
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas, jag ställde mina glas snett i kylen för att få en lite söt lutning på den. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.
Dekorera med lingon innan de serveras.
Hej! Testade faktiskt att göra denna desserten idag, superenkelt och gott! Kanske hade velat ha den lite mindre söt dock, tror du det är bäst isf att minska på sockret eller öka på mängden lingon?
Tack för en jättebra blogg, hämtar mycket inspiration härifrån 🙂
Vad roligt att du gillade receptet.
Testa mindre socker nästa gång- det kan skilja lite på hur mogna lingonen är – mina var ganska sura så det krävdes mycket socker.
🙂
Fräckt med lutningen! Det skall jag försöka mig på.
spännande med nya bloggen!
Följer bara din och kommer fortsätta med det ❤️
Spännande det ska bli att få se den nya sidan, är övertygad om att det kommer att bli jättebra.
Kram
Spännande med den nya sidan. Kommer helt klart fortsätta kika in hos dig! Pannacottan ser så himla god ut. Fina och inspirerande bilder! 🙂
Kram!
Vad är det för märke på din nya vinterjacka jättefin:))
Bokmärket väntar på dig. Spännande.
Klart jag följer med när du flyttar bloggen! Jag har ju följt dig ganska länge nu och vill gärna fortsätta med det. Lycka till med allt det nya och trevlig helg! 🙂
Hej! 🙂 Tack för många bra recept! 🙂 Undrar hur många portioner detta receptet är för? 🙂
Tack snälla. Cirka 4-5 st gissar jag.