Godmorgon,
Jag tänkte komma med ett tips inför helgen. Är det första advent så är det, varför inte bjuda på pepparkaksscones till frukost, brunch eller mellis. Söta när man stämplar ut den som små pepparkakor också. Det doftar jul i hela huset när man gräddar dessa. Mums
Erkänn gulliga 🙂
Det här behöver du till 8-10 hjärtan :
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk pepparkakekryddor
3 dl mjölk
Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i 8-9 högar och platta ut dem och kavla cirka 1- 1 1/2 cm tjock.
Tryck ut 8-9 stora hjärtan och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast
Så fina!
Nått särskilt tillbehör som är härligt att ha till? 🙂
Åh, vad gott!
Går dessa att frysa???
Nja, Scones är inte jättegott att frysa 🙂
Undrar vilken marmelad som funkar bäst till pepparkakskryddorna? Älskar ju fikon….
Dom borde gå bra att frysa innan de gräddas va? Så att man bara kan ta upp och tina och grädda när man väl behöver dom?
Jag har inte provat 🙂
Testade dessa goda igår som luciafrukost! 🙂 inlägg i min blogg hur de blev!
Daylife.se/alexandrai
[…] Receptet kommer från Jennys matblogg […]
[…] Medan jag och Nomi gräddade våfflor och stekte bacon i mängder. Jag hade tänkt att baka mina pepparkaksscones, men det bock bli köpefrallor […]