Ni såg att jag bakade en sådan här variant för ett tag sedan då med chokladkrisp och nutella. Dessa är så himla smidiga att göra, nu provade jag en annan fyllning : björnbärssylt. Och välj gärna en fastare sylt- såsom marmelad. Eller färska bär – det är jättegott!
Till 4 stycken :
4 smördegsplattor
1 dl marmelad / fast sylt
1 äggula
Florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram de upptinade smörplattorna och fördela sylten i mitten på plattorna. Vik på mitten och pensla med uppvispat ägg. Fäst kanterna med hjälp av att trycka ihop kanterna med en gaffel. Grädda tills de fått en vacker gyllene färg.
Pudra över florsocker.
Servera genast
oj, de såg mycket goda ut! Måste provas någon dag.
Linda
Å mums! Tror jag ska testa att göra dessa med limecurd i!
Dessa måste jag testa 🙂 Hur länge ungefär ska de stå i ugnen?
Cirka 10 minuter 🙂
Går de att frysa?