Hej igen,
Nej, vi har inte åkt än… Men snart 🙂 Nu har jag fått ihop en varierad veckomatsedel, hoppas ni hittar något som ni gillar. vi ska snart hämta upp de stora barnen hos sin pappa . Förberett fikakorg som vi ska ha på vägen med mackor och oboy – gott gott.Så det får gärna vara fint väder, så man kan sitta ute. *hoppas hoppas*
För att komma till respektive recept klickar du på den fetstilta texten.
Måndag : Bakpotatis med kräftröra
Tisdag : Krämig broccolisoppa
Onsdag: Gyros-sallad med vitlöksbröd
Torsdag : Fiskgratäng toppat med räkor
Fredag : Kycklingenchiladas
Det här behöver du :
Det här behöver du :
6 mjuka tortilla bröd
cirka 900 gram kycklingfile
1 finhackad gul lök
2 burkar med fylliga krossade tomater ( med örter )
1/2 msk råsocker ( går bra med strösocker)
olivolja
1 tsk sambal oelek
1- 2 Vitlök
Salt och peppar
spiskummin, chilipulver, paprikapulver
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Stek kycklingen, och löken i olivolja eller smör. Värm upp en kastrull, lite olivolja och fräs vitlöken snabbt häll ner den mixa tomatkrossen, sambal oelek i kastrullen låt puttra, rör ner socker. Smaka sedan av med salt och peppar och kryddorna. Tycker ni att tomatkrossen behöver mer smak , så smaka av med lite örter – timjan, basilika eller . Rör ner några skedar av tomatkrossen i kycklingen, så att den blir såsig. Fyll upp tortillabröden med kycklingröran och rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Häll sedan tomatsåsen över de fyllda rullarna och riv över god ost. Ställ in i ugnen och gratinera i 10- 15 minuter tills osten fått en fin färg.
Servera genast med en god sallad och vitlökssås!
Gud så gott det såg ut… Blev sugen, kanske till middag redan ikväll 🙂
Härlig veckomatsedel, Jenny! Ser gott ut alltihop 🙂 Ha en underbar resa nu, kram!
Mmmmmm allt låter super gott 🙂
Ha’ nu en go’ semester !!!!!
Kram Catarina
Mums!
Hej! Kan du inte skriva om goda fiskrätter i Thailand när du är där?