Lite tips för den kommande matveckan….. Klicka på respektive maträtt för att komma till bilder och recept.
Måndag : Baconinlindade ostfyllda järpar med potatis och sås
Tisdag: Kycklingwrap
Onsdag : Ost- och skinkpaj
Torsdag: Krämig kycklingsoppa
Fredag : Fylld fläskfile med hasselbackspotatis
Det här behöver du :
Fläskfile
Smör
Mozzarella / fetaost / getost
soltorkade tomater
färsk basilika
Salt & peppar
Bra att ha : tandpetare/grillpinnar
Hasselbackspotatis :
Potatis
Smör
Ströbröd
Salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader, Putsa filen, och skala potatisen.
Gör snitt över potatisen, ungefär ner till hälften av potatisen , och pensla potatisarna smält smör. Strö över salt och ströbröd och ställ in i en ugnsform in i ugnen. Värm upp en stekpanna med smör och bryn filen – salta och peppra.
När den fått en fin färg så lyfter du över den till en ugnsform, gör ett snitt längst hela filen.
Fyll den med ost, klippt soltorkad tomat och basilika, trä ihop med tandpetare eller avklippta grillpinnar. Ställ in i ugnen i ca 25- 30 minuter, eller tills köttet är klart 70 grader ska innertemperaturen vara.
Servera sedan med en god sallad och bearneiesås.
Vill du äta LCHF så servera fläskfile, och bearneiesås till broccolimos eller
blomkålsmos.
Får jag rekommendera en krydda som är betydligt godare än peppar på fläskfilen. kött och grillkrydda. Sen köp hellre fläskytterfile. Betydligt saftigare
Tack för dina veckomatsedlar!!! De förgyller min vecka i köket.
😀
Mums vad gott det låter:))