Pressgurka är något jag bloggat om tidigare, men som väl tål att nämnas igen.
Busenkelt att göra – och så mycket godare än den man köper i butik, och färgen blir mkt vackrare när man gör den hemma också. Ett perfekt tillbehör till höstgrytorna eller till vilken husmanskost som helst.
Det här behöver du :
1 gurka
4 kryddmått salt
1 dl vatten
2 msk ättiksprit 12 %
2 msk socker
1 msk finhackad persilja
1/2 kryddmått vitpeppar
Gör så här :
Tvätta och skiva ner gurkan tunt i en vid skål med hjälp av en osthyvel.
Salta och lägg en tallrik över med lite tyngd på så att gurkan vattnas ur. I cirka 15 minuter, och under tiden gör du lagen. Blanda vatten och socker, rör tills sockret har löst sig, och blanda i ättiksprit, vitpeppar, persilja. Häll av gurkspadet från gurkan och häll upp gurkan i en burk. Häll över spadet och ställ in i kylskåp ett par timmar innan servering.
Mums, detta är sååå gott, bara måste göra det nästa gång det blir söndagsstek eller en härlig höstgryta, imorgon blir det dock grillat då vi har sommarvärme här fortfarande
Hur länge håller de i kylen?
Hur länge håller det sig?
Undrar detsamme som föregående kommentarer angående uthålligheten, och undrar även om socker verkligen är nödvändigt?
Mvh
Man får såklart ändra receptet som man vill 🙂 Jag hade inte uteslutit sockret.
Hållbarheten är jag inte så säker på , då våran inlagda gurka alltid tar slut på en vecka 🙂
skippar persiljan, lägger till dill istället, tycker det blir godare. Socker är ett måste för att få den rätta smaken!