Ännu en till smarrig fudge som vi gjorde häromdagen, vi vände ner en mörk mintchoklad.
Det bästa med sådana här fudger är att du kan ta vilken choklad som helst, välj den du gillar bäst. Dock är jag lite anti blockchoklad när jag bakar – jag väljer alltid ”god” kvalitets choklad.
Det här behöver du :
1 burk med kondenserad sötad mjölk
400 gram kvalietets choklad
50 gram smör
Den kondenserade mjölken ska inte kokas innan.
Gör så här :
Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. ( Fungerar även på låg värme i micron ) och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Jag valde en mörk choklad med mintsmak. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå svalt i över natten innan du skär upp den i bitar.
Försvinnande goda. . . . . . .
Busenkelt och försvinnande gott är ju bästa kombon! Framförallt med choklad som ingrediens också 😉 Bara måste testa dessa, fast havssaltsvarianten tror jag!
Kan man frysa ner dem?
Oh, det här lät som ett kanonrecept! Enkelt och gott, sånt gillar jag:) Ska försöka komma ihåg det här till jul när jag kommer leta efter ett bra godisrecept. Du får lägga upp det på nytt innan jul:)
yuuummm!! my brazilian boyfriend makes me this all the time. but wow, this looks more delicate. haha..
check out my blog :
http://www.mydirtysho.es
Sjukligt gott! Dessutom mkt lätt att göra. Blev otroligt poppis när vi bjöd på dem!
Jag hade hälften mörk choklad o hälften mintkrokant samt några hackade polkagrisar i och Oj! Och för dom av oss som kom till affären o det bara fanns karameliserad mjölk så gick det att göra med det oxå:)