Jag tycker inte att man behöver baka fugde bara till jul – för den är lika god närsomhelst på året. En mjuk len fudge gjord på mörk kvalitetschoklad, toppad med lite flingsalt.
Kan det bli godare …. eller enklare 😀
Tycker ni att den ser helt ljuvligt chokladig ut ? Jodå – det är den också 😉
Det här behöver du :
1 burk med kondenserad sötad mjölk
400 gram kvalietets choklad
50 gram smör
Ev. lite flingsalt på toppen
Gör så här :
Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Jag valde en mörk choklad ( 46 % ) med smak av flingsalt. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå svalt över natten innan du skär upp den i bitar.
Försvinnande goda. . . . . . .
Hej kokar du den kondenserad mjölken?
Nej den ska inte kokas innan 🙂
Alltså de ser så fantastiskt goda ut så jag måste bara testa redan ikväll!
Ser helt fantastiskt goda ut! Vilken typ av choklad använder du? Märke? Ljus eller mörk?
Med vänlig hälsning, Natalie
Jag hade Lindts med smak av havssalt ?
Hejsvejs
Jösses vad glad jag är att jag hitta hit
Hälsningar från Göteborg
Välkommen tillbaka 😀
Kan man frysa, eller hur länge håller de i kyl?
Funkar alldeles utmärkt.
Helt ljuvliga!! Vårt vuxna fredagsmys idag, tack för receptet
Hej jenny!
Tack för en bra blogg. Går det att använda sig av ljus choklad om man inte tål mörk?
Absolut 🙂
Jag bor där det finns flera storlekar på kondenserad mjölk så ett mått hade varit bra. Tack
Cirka 400 gram
Hej, använder du sötad eller osötad mjölk?
sötad
Hej. Min fudge vill inte stelna riktigt, ska jag koka den längre eller har du något annat tips? tack 🙂
Hur tror du det funkar att byta ut chokladen mot vit choklad och tillsätta citronskal. Alltså göra en citronfudge av det hela!
Ska man köpa den kokade eller inte kokade mjölken?
den kokade heter karamelliserad 🙂
Sååå god smet! Dessvärre stelnade den aldrig, över natt i frys, vad gjorde jag för galet tro?!
Hur länge behöver det koka då? Står inget om det, jag uppfattade det som att det ska smälta ihop i vattenbad? Står inget om grader heller… Vill göra dessa godsaker idag!
Hej!
Finns det något jag kan byta ut den kondenserade mjölken med för att den ska kunna ätas av laktosintoleranta.
Går denna att förvara i kylen i 13 dagen eller ska man frysa den?