Brownies med crisptopping

Receptet tror jag att jag har sparat från en gammal ”hembakat” – tidning. Och denna har jag velat pröva länge – Melvin tyckte det var en bra ide och röstade ja för att den skulle följa med honom på utflykten idag 🙂

En fantastisk liten kaka med browniebotten, ett lager med marshmallows ( varför är det så svårt att stava det ? ? ) och sedan en crispig topping. Mmmmmmums.

Det här behöver du :

200 gram choklad
100 gram smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
ett par nävar mini marshmallows

Topping:
200 gram choklad
100 gram smör
7 dl rice crisp

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält choklade och smöret till kakan över ett vattenbad på svag värme.
När det har smält så kan du vända ner det i sockret och  låt svalna.  Knäck sedan äggen däri och blanda till en slät smet, och vänd sedan ner mjöl, salt, vaniljsocker. Grädda kakan i en form med bakplåtspapper 20 * 30 cm  i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter, ta ut fem minuter innan och strö över marshmallows:en. ( Jag klippte dem ytterligare lite mindre, tyckte det kändes lite för stora. Så varje marshmallows klippte jag på mitten ) Ställ sedan in i ugnen i gen i cirka 5 minuter. Så att marshmallows: en smälter något. Under tiden gör du toppingen.

Chokladen tog jag hälften mörk och hälften ljus i både kakan och toppingen. 

Smält smör och choklad över vattenbad och vänd ner ricecrisp till du får en perfekt topping. Fördela ut toppingen över kakan och ställ sedan svalt, Jag tyckte det blev rejält med topping- så man behöver inte använda allt.

Skär i bitar när kakan har kallnat. Fantastiskt god och perfekt kalaskaka 🙂

1
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tina Johansson
11 år sedan

Oj oj, verkar hur god som helst!!:) skall prövas till helgen:)

Tina A-sås

Maria
11 år sedan

Åh ser jättegod ut! Men ska det inte vara något socker i? Vill bara kolla för säkerhets skull.

Marie
Reply to  Maria
7 dagar sedan

Jo 3,5 dl + vaniljsocker enligt receptet

Ann-Catrin
11 år sedan

Vilken kaka mums! Reagerade på inget strösocker??

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Catrin
11 år sedan

Joda…. det hade bara trillat bort 🙂

catarina
11 år sedan

Himmel , vad mumsigt detta lät …
Full av nyttigheter 🙂

Lena
11 år sedan

Är allt socker som ska vara med utskrivet i receptet nu? Använder du blockchoklad eller någon annan choklad?

jennysmatblogg
Reply to  Lena
11 år sedan

Japp, det är det. Och man använder vilken choklad man vill. Själv bakar jag aldrig med blockchoklad. Tycker Marabou är godare 🙂

Adina
11 år sedan

Oj, det ser jättesmaskigt ut. Måste absolut testas 😀

SusanneSj
11 år sedan

Oj Oj Oj!!! Vilken kaka 🙂
Lät bara så drömgod!
Himla bra tips!

Kram

11 år sedan

Ojoj vad gott det ser ut =) detta måste jag testa!
tack ännu en gång för underbara recept.

MVH/Emelie

11 år sedan

Ser jättegott ut!

Marie
11 år sedan

Min dotter bakade desa idag, mmmm helt underbart goda!

Sanna
11 år sedan

Farligt goda.. Helt suveräna:))

Anna
10 år sedan

Använder du bakchoklad el mjölkchoklad?

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Alltid mjölkchoklad 🙂

kattis
10 år sedan

Hur långt i förväg kan den göras?

Jennys_matblogg
Reply to  kattis
10 år sedan

Den går bra at frysa- annars är en – till två dagar i förväg det ultimata 🙂

Marita
8 år sedan

Hur många bitar blir det ungefär?

Nästa inlägg

Sju sorters kakor

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x