Receptet tror jag att jag har sparat från en gammal ”hembakat” – tidning. Och denna har jag velat pröva länge – Melvin tyckte det var en bra ide och röstade ja för att den skulle följa med honom på utflykten idag 🙂
En fantastisk liten kaka med browniebotten, ett lager med marshmallows ( varför är det så svårt att stava det ? ? ) och sedan en crispig topping. Mmmmmmums.
Det här behöver du :
200 gram choklad
100 gram smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
ett par nävar mini marshmallows
Topping:
200 gram choklad
100 gram smör
7 dl rice crisp
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält choklade och smöret till kakan över ett vattenbad på svag värme.
När det har smält så kan du vända ner det i sockret och låt svalna. Knäck sedan äggen däri och blanda till en slät smet, och vänd sedan ner mjöl, salt, vaniljsocker. Grädda kakan i en form med bakplåtspapper 20 * 30 cm i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter, ta ut fem minuter innan och strö över marshmallows:en. ( Jag klippte dem ytterligare lite mindre, tyckte det kändes lite för stora. Så varje marshmallows klippte jag på mitten ) Ställ sedan in i ugnen i gen i cirka 5 minuter. Så att marshmallows: en smälter något. Under tiden gör du toppingen.
Chokladen tog jag hälften mörk och hälften ljus i både kakan och toppingen.
Smält smör och choklad över vattenbad och vänd ner ricecrisp till du får en perfekt topping. Fördela ut toppingen över kakan och ställ sedan svalt, Jag tyckte det blev rejält med topping- så man behöver inte använda allt.
Skär i bitar när kakan har kallnat. Fantastiskt god och perfekt kalaskaka 🙂
Oj oj, verkar hur god som helst!!:) skall prövas till helgen:)
Tina A-sås
Åh ser jättegod ut! Men ska det inte vara något socker i? Vill bara kolla för säkerhets skull.
Jo 3,5 dl + vaniljsocker enligt receptet
Vilken kaka mums! Reagerade på inget strösocker??
Joda…. det hade bara trillat bort 🙂
Himmel , vad mumsigt detta lät …
Full av nyttigheter 🙂
Är allt socker som ska vara med utskrivet i receptet nu? Använder du blockchoklad eller någon annan choklad?
Japp, det är det. Och man använder vilken choklad man vill. Själv bakar jag aldrig med blockchoklad. Tycker Marabou är godare 🙂
Oj, det ser jättesmaskigt ut. Måste absolut testas 😀
Oj Oj Oj!!! Vilken kaka 🙂
Lät bara så drömgod!
Himla bra tips!
Kram
Ojoj vad gott det ser ut =) detta måste jag testa!
tack ännu en gång för underbara recept.
MVH/Emelie
Ser jättegott ut!
Min dotter bakade desa idag, mmmm helt underbart goda!
Farligt goda.. Helt suveräna:))
Använder du bakchoklad el mjölkchoklad?
Alltid mjölkchoklad 🙂
Hur långt i förväg kan den göras?
Den går bra at frysa- annars är en – till två dagar i förväg det ultimata 🙂
Hur många bitar blir det ungefär?