Fredagsmaten en riktig favorit

Fredagsmaten är en ny favoriträtt som vi börjat laga allt oftare. ni har sett det tidigare på bloggen. Och detta är en maträtt man ser ofta i bloggar, tidningar och på receptbanker – ”pulled pork” . Det är en middag som tar cirka 8 timmar att laga, och så väl värt att vänta på.  Har ni provat än ?

Här åt vi den med en krämig potatisgratäng ( jag brukar vända ihop grädde med philadelhiaost – för att få den riktigt krämig i smaken ) och olika sorters såser & en grönsallad.

Det här behöver du : 

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tillbehör : potatisgratäng, sallad och vitlökssås – recept på såsen hittar du HÄR
 En god ratatouille hittar du HÄR

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.  Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

 

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
11 år sedan

Åh va gott! Vilken barbeque sås använder du? Trevlig helg!

Beatrice
11 år sedan

Hej jag undrar vad är det för typ salsaaktig sås du har på sidan om potatisgratängen?

jennysmatblogg
Reply to  Beatrice
11 år sedan

Receptet finns i inlägget , den heter RATATOUILLE 🙂

Selma
11 år sedan

Hej.. Jag undrar om denna rätt går att göra på nötkött? Isf vilken del? Tacksam för svar!

jennysmatblogg
Reply to  Selma
11 år sedan

Absolut – det funkar lika bra med nötkött 🙂
Kram

Karin
11 år sedan

Gokväll!
Undrar oxå vilken barbequesås du använder? Vill inte ha den för söt, vilket tyvärr de flesta bbqsåserna är 🙁 Därför har jag fått blanda och göra egen, men ibland är man ju lat och då är det smidigt om man hittar nån färdig 🙂

Tack för en bra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Karin
11 år sedan

Jag brukar välja någon rökig barbequesås.

11 år sedan

Verkligen supergott och en riktigt favvo i vår familj även om jag gör lite annorlunda och även ibland med kyckling. Kika gärna in på min blogg så kommer snart ett inlägg med detta där!
kickiskok.blogspot.com

11 år sedan

Ouuupsss, skrev visst fel webadress i inlägget innan. Ska vara:
kickiskok.blogspot.se

Tack igen för en mycket inspirerande blogg!

11 år sedan

Prövade receptet i går och det blev så gott! Tack för en god blogg! Har länkat receptet på min blogg! http://zandratuttanandersson.blogg.se/2013/september/tre-ratter.html

Elin
9 år sedan

Länkarna på bbqsåsen och ratatouille funkar tyvärr inte. 🙁

Nästa inlägg

Nya pics från gästrummet

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x