Nomi är hemkommen från sitt kalas, och hon hade haft det sååå roligt. Och nu Melvin iväg på sitt kalas- de skulle ha lacergame-kalas, så gissa om han har sett fram emot det. Och sen har Jonathan och Jacob bokat biljetter för att åka in till stan och kolla på ishockey.
Och nu medan jag har lite tid över måste ju visa lite bilder på all god mat vi åt igår när vi firade mormor. Det var jättetrevligt och så mycket kräftor…. men jag tror nog att jag och Melvin vann iallafall i att äta flest 😀
Jumbo kräftor lagom salta och goda.
Västerbotten paj är ett måste till kräftorna, och den är busenkel att göra.
recept finns här Och kanske den gooooodaste pajen jag ätit på länge var denna med kantareller. Och självklart ordnade jag med receptet till er också 🙂
Det här behöver du till en form på ca 22-23 cm:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 grader smör
Fyllningen:
1 liter kantareller
2 msk smör
2 1/2 msk med vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbotten ost
salt & peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Och under tiden kan du göra fyllningen. Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan ner ett par msk smör och tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om tillsätt vätskan under omrörning, och låt sjuda upp till önskad konsistens. Ta bort från värmen och rör ner osten, smaka av med salt och peppar.
Ställ sedan in i ugnen i cirka 15- 20 minuter, eller tills pajen fått en vacker färg.
* * * * * * * *
Och efter all denna goda maten så hade mormor bakat två jättefina och urgoda pajer till kaffet. En mangopaj , och en rosa hallonpaj. . . .
Det ser ut som om ni haft en riktig pajfest till kräftorna! Alla pajerna ser jätte goda ut! Blir riktigt sugen på att äta kräftor 🙂
Ja det är ju bara så gott med kräftor 🙂
Mm ser gott ut.. Ser fram emot recepten på de goda pajerna 🙂 tack för att du delar med dig som du gör!
Tack Jenny för en underbar blogg.
Blir varm i hjärtat varje gång jag kikar förbi. Du verkar vara en varm och kärleksfull mamma och sen är du en sann inspirationskälla.
Jag kollar in din blogg flera ggr om dan och blir lika glad för varje gång du uppdaterat!
Ser fram emot de goda pajerna din mormor bakat 😉
Har du skrivit recept på pajerna från din mormor
Japp- de hittar du här:
https://www.jennysmatblogg.nu/2013/08/19/mormors-hallonpa/